Zorgverzekering 2020

Inmiddels hebt u van uw zorgverzekering de premie voor het jaar 2020 ontvangen. Misschien is het toch de moeite waard om de premie en de voorwaarden te vergelijken met het nieuwe aanbod van KBO-Brabant. Het CZ, naast VGZ, waarbij de meeste leden zijn verzekerd, heeft haar korting voor 2020 teruggebracht naar 2.5 % op de basisverzekering en is 0% voor de aanvullende verzekering. Van de andere verzekeringsmaatschappijen hebben wij verder geen berichten ontvangen, wat zij gaan doen met de premiekortingen.

De premiekorting van de zorgverzekering VGZ-KBO-Brabant is voor de basisverzekering 4 % en voor de aanvullende verzekering 10 %. Bovendien kunt u jaarlijks, indien u een aanvullende verzekering hebt, uw KBO-contributie tot € 17.50 terugontvangen.

Natuurlijk kunnen deze collectieve zorgverzekeringscontracten van de andere zorgverzekeraars dan het VGZ nog wel doorlopen in 2020 en later, mits ze door betreffende zorgverzekeraars niet worden beëindigd.
Oversluiten naar de VGZ-polis kan tot 1 januari 2020, dit geldt natuurlijk ook voor KBO-leden, die nu elders verzekerd zijn.
Kijk op de website: www.vgz.nl/kbobrabant en vergelijk deze nieuwe premie en de polisvoorwaarden met het aanbod van uw Zorgverzekering voor 2020.

Mocht u hulp nodig hebben, dan staan de Vrijwillige Ouderen Adviseurs voor u klaar. U kunt de VOA’s vinden in het halfjaarlijkse programmaboekje.
Ook in de “ Ons ” van december a.s. wordt weer aandacht besteed aan de Zorgverzekering.