Workshop cursus fotografie

Na een uitleg over landschapsfotografie vorige week vrijdag togen de cursisten vandaag naar de Strabrechtse Heide om het geleerde in praktijk te brengen. Op meerdere locaties is gefotografeerd.
Een belangrijk baken op de Heide is de televisietoren van Mierlo. Hier is in praktijk gebracht dat je een object in zijn omgeving kunt fotograferen vanuit meerdere strandpunten. Ook de wolkenluchten veranderen elke minuut en dat betekent alert blijven op het beeld.
Met plezier is de hele ochtend gefotografeerd en aankomende vrijdag worden de resultaten besproken.
(foto’s Bert Keet)

In deze cyclus van workshops kunt u zich nog aanmelden voor de navolgende onderwerpen.

Stedenfotografie (3-, 10-, en 17 augustus 2018)
Vrijwel iedereen waagt zich tijdens de vakantie aan het fotograferen van gebouwen in een stad (of dorp) en als je dan thuis op de PC of laptop naar de foto kijkt dan valt het resultaat soms tegen. Het fotograferen van gebouwen vraagt om een bijzondere kijk van wat je wel en wat je niet op de foto wilt zetten. Met een goede compositie staat of valt de foto. Elke plaats heeft zijn eigen bijzondere kenmerken om te fotograferen. De kunst van stedenfotografie is om de ziel van een stad te laten zien. Deze wordt bepaalt door alles wat er leeft en rondloopt.
Aanmelden vóór 30 juli.

Macrofotografie (5-, 19-, en 26 oktober 2018)
Met macrofotografie probeer je een klein onderwerp helemaal in beeld te krijgen. Je kruipt a.h.w. heel dicht bij je onderwerp. Vaak wordt het ook “dichtbij-fotografie” genoemd. Met de meest eenvoudige toestellen kun je al macro- opnamen maken. Het vraagt wel een goede
voorbereiding en geduld om te kijken voor je op de ontspannerknop drukt. Ook het fotograferen van bloemen, planten, vlinders etc. valt meestal in de categorie macrofotografie.
Aanmelden vóór 30 september.

De cursussen worden gegeven op vrijdagochtenden van 9.00 uur tot 11.30 uur in KBO-lokaal 1.06 in dorpshuis ’t Perron en vinden plaats op de navolgende datums:
Elke tweede lesochtend is op een (buiten) locatie.
Facultatief een excursie van een hele dag naar het Landschapspark in Duisburg Noord. Datum nader te bepalen in overleg met de deelnemers.
Docent: Bert Keet
Kosten: € 18,00 per onderwerp van drie lessen.
Informatie en/of aanmelding bij: Ben Odijk, mail: benodijk@outlook.com – tel. 06 45270088.

Reacties zijn gesloten.