JANUARI

Maandag 6 januari: Presentatie kringreis
Iedereen is van harte welkom om deze presentatie bij te wonen. U wordt uitvoerig geïnformeerd over de inhoud en aanmeldprocedure voor deze reis die plaatsvindt van 16– tot en met 25 mei.
Aanvang presentatie: 10.30 uur. Rabozaal dorpshuis ‘t Perron.
Contactpersoon: Liesbeth Lingers tel. 226 4890

Vrijdag 10 januari: Derde muzieklezing, uit een serie van vier, door Karin van Tuel
Onderwerp: de muziek van de Katharen.
De lezingen worden gegeven op vrijdagmiddagen van 14.00 uur tot ca. 16.00 uur door Karin van Tuel in KBO-lokaal 1.06 in dorpshuis ’t Perron.
Contactpersoon: Ben Odijk tel. 06 4527 0088

Dinsdag 14 januari: Indoor Curling in Lierop
Na het succes van de vorige keer gaan we weer gezellig Curlen. Curling op een gladde mat in plaats van op het ijs.
Indoor Curling is een erg leuk en gezellig spel waarbij 2 teams het tegen elkaar opnemen. Een team kan uit 2, 3, of 4 personen bestaan. De bedoeling is dat de curlingstenen uiteindelijk zo dicht mogelijk bij de witte stip op de mat komen liggen. De eindpositie van de curlingstenen bepaalt hoeveel punten er worden toegekend. Echter door tactisch goed te spelen kan men het de tegenstander erg lastig maken en kan het spel gedurende de wedstrijd alle richtingen uitgaan. Het mooie van Indoor Curling is dat het op elk niveau gespeeld kan worden. Dit maakt het voor iedereen toegankelijk. Bovendien is men lekker actief bezig, zowel lichamelijk als geestelijk.
Aanvang 14.00 uur. Einde: 16.30 uur. Indoor Curling Brabant, Heesvenstraat 21a, 5715 AD Lierop
Gelieve zelf vervoer te regelen en om 13.45 uur aanwezig te zijn op adres: Heesvenstraat 21a, 5715 AD Lierop
Kosten: € 10,00 p.p. (inclusief koffie met gebak).
Inschrijving: Vrijdag 3 januari 14.00 – 15.00 uur in ’t Perron.
Contactpersoon: Anneke van Eert-Zwegers tel. 226 1972

20- tot en met 24 januari: Computerweek i.s.m. SeniorWeb.
Van 20- t/m 24 januari 2020 is het week van SeniorWeb, waarvan wij als Seniorenvereniging kbo Heeze Ambassadeur zijn.
In deze week geven wij 5 dagen via Workshops aandacht aan diversen onderwerpen, zoals fotografie, omgaan met de verkenner, e.a.
Van de invulling van deze week brengen we u op de hoogte via onze nieuwsbrieven.
Contactpersoon: Frans Segers, fjsegers026@gmail.com tel. 06 3825 5782

Zondag 26 januari 11.00 uur in ‘t Perron  lunchfilm Cleopatra
De klassieker uit 1963 maakte Elisabeth Taylor in een klap wereldberoemd. Cleopatra is als film zeer indrukwekkend, vooral visueel, met groots opgezette massascenes en spektakel. Kosten noch moeite werden gespaard en de filmstudio ging er bijna aan failliet.
Alexandrië en Rome worden zo groots mogelijk neergezet, ondersteund door duizenden figuranten, lopen de acteurs rond in schitterende decors. De entree van Cleopatra in Rome is een klassieke scene in de filmgeschiedenis die zelden meer is geëvenaard.
De politiek van de late Romeinse Republiek, het leven van de Egyptische koningin Cleopatra, de oorlogen en de strijd om de macht krijgen veel aandacht in deze op historische feiten gebaseerde film, gemaakt in het Hollywood dat intussen niet meer in zo’n vorm bestaat.
Korting voor leden Seniorenvereniging kbo Heeze
Voor de leden van de Seniorenvereniging kbo Heeze geldt een korting op een combiticket voor de film en lunch.
De prijs met korting bedraagt € 11,00 (zonder korting € 12,50). U dient contant te betalen.
De mogelijkheid van toepassing korting is alleen mogelijk via voorverkoop op onderstaande genoemde tijden en alleen voor een combiticket.
Voorverkoop (tegelijk met de voorverkoop voor de film “Fanfare”) is op: Dinsdag 21­ en woensdag 22 januari van 14.00 tot 15.00 uur in dorpshuis ’t Perron.
Gezien de duur van de film ( 3 uur en 12 min.) is het mogelijk een lunch te gebruiken in het restaurant van ‘t Perron.

Dinsdag 28 januari: Bezoek en rondleiding Textielmuseum Tilburg
Vandaag brengen we, met de bus, een bezoek aan het Textielmuseum in Tilburg.
Om 11.00 uur worden we ontvangen met koffie en gebak. Om 11.45 uur volgt er een rondleiding TextielLab. Kijk mee over de schouder van een kunstenaar. Het TextielLab is het “kloppend hart” van het museum, een proeftuin waar onderzoek en experiment hoog op de agenda staan. Dagelijks werken de experts samen met designers en kunstenaars aan bijzondere textiele producten. Je wandelt langs de vele technieken: weven, breien, laseren, borduren, tuten en passement.
Aansluitend bezoek op eigen gelegenheid. Zelf rondkijken in de overige tentoonstellingen. Tevens is er gelegenheid om naar keuze wat te “nuttigen” in het restaurant (eigen rekening). Om 15.00 uur vangen we de terugreis aan.
Vertrek bus: 10.00 uur vanaf dorpshuis ’t Perron. Om plus minus 16.00 uur zijn we weer terug in Heeze.
Kosten (entree en bus): € 33,00. Voor mensen met een Museumkaart, Rembrandt- of ICOM-pas bedragen de kosten € 22,50.
Inschrijving: Donderdag 16 januari 14.00 – 15.00 in ’t Perron. Max. aantal personen: 45
Contactpersoon: Marij Ludding-Ketelaars tel. 251 7822

FEBRUARI

Zondag 2 februari: Erwtensoep alleengaanden
Vanmiddag kunnen alleengaanden genieten van lekkere erwtensoep met roggebrood en katenspek. Uiteraard zal de koffie en thee ook niet ontbreken.
Aansluitend kunt u, als u dat wilt, de film “Fanfare” bijwonen.
Deze film wordt om 14.00 uur vertoond in de Rabozaal van ’t Perron.
Aanvang: 12.30 uur in het grand café dorpshuis ’t Perron. Kosten: € 5,00 per persoon voor de erwtensoep en € 3,00 p.p. voor de film.
Inschrijving: Dinsdag 21 januari 14.00 – 15.00 in dorpshuis ’t Perron. Contactpersoon: Rieky Slegers, tel. 226 0011.

Zondag 2 februari: Filmmiddag
Fanfare is een Nederlandse komische speelfilm uit 1958, geregisseerd door Bert Haanstra.
De film werd opgenomen in het dorp Giethoorn en behoort tot de mijlpalen uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Met ruim 2,6 miljoen bioscoopbezoekers is de film op Turks Fruit na, de succesvolste Nederlandse film aller tijden.
Het scenario werd geschreven door Bert Haanstra en Jan Blokker. Aan de film werd deelgenomen door een keur aan Nederlandse artiesten.
Aanvang: 14.00 uur in de Rabozaal van dorpshuis ‘t Perron.
Contactpersoon: Ben Odijk TEL. 06 4527 0088

Woensdag 5 februari: Themamiddag “Wat doet de gemeente eigenlijk voor 55+ (en wat niet)?”
Misschien is het u niet bekend. Maar de gemeente Heeze-Leende levert ruim 250 diensten aan haar  burgers. En daar zitten zeker zaken bij die u persoonlijk raken, zoals zorg of huisvesting.
Ook zijn er  zaken die de gemeente juist niet doet. Tijd om eens zelf in de raadzaal van ons gemeentehuis te vernemen wat de gemeente allemaal voor ouderen in Heeze-Leende en Sterksel doet.
Daarvoor nodigen Stichting Seniorenbelangen Heeze-Leende-Sterksel en de gemeente Heeze-Leende u graag uit voor een speciale 55+middag in het
gemeentehuis in Heeze!
Van gedachten wisselen
Na een hartelijk welkom door burgemeester Paul Verhoeven, krijgt u de kans om met een vak-ambtenaar eens uitgebreid van gedachten te wisselen.
Welk vakgebied: dat mag u bepalen!
Bij uw aanmelding kunt u aangeven aan welke discussie u wilt deelnemen: WMO, Huisvesting, Verkeer of Financiën. De twee onderwerpen die het meest worden genoemd, komen tijdens deze Themamiddag dan aan bod.
Stoel van de gemeenteraad
Na de pauze neemt een afvaardiging uit het publiek even plaats op de stoel van de gemeenteraad. Burgemeester Paul Verhoeven leidt een discussie over een pittig (senioren) onderwerp uit de gemeente om uiteindelijk – hopelijk – samen tot een goed besluit te komen.
Programma 5 februari
14:00-14:15: welkom door burgemeester Paul Verhoeven
14:15-15:15: discussie met vak-ambtenaar over het door u gekozen onderwerp
15:15-15:30: Pauze
15:30-16:30: Seniorenraad vergadering o.l.v. burgemeester Paul Verhoeven
16:30: Afsluitende borrel
Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis in Heeze-Leende.
Omdat het maximum aantal mensen dat de raadzaal aankan  50 personen is, is aanmelden verplicht! U kunt zich -vóór 25 januari 2020-aanmelden
via 55plusactief@gmail.com
Geef in de e-mail aan met hoeveel personen u komt en wat uw voorkeur is voor de discussie (WMO, Huisvesting, Verkeer of Financiën).
Alleen als mailen niet mogelijk is, kunt u zich aanmelden op 06 – 127 669 56 (telefoonnummer van Joop Spoorenberg).

Vrijdag 14 februari: Vierde muzieklezing, uit een serie van vier, door Karin van Tuel
Onderwerp: Zigeunermuziek deel 2: flamenco.
De lezingen worden gegeven op vrijdagmiddagen van 14.00 uur tot ca. 16.00 uur door Karin van Tuel in KBO-lokaal 1.06 in dorpshuis ’t Perron.
Contactpersoon: Ben Odijk tel. 06 4527 0088

Vrijdag 14 februari: Valentijsviering in Grand Café van “t Perron
Al vele jaren hebben we deze viering altijd gehouden bij Chinees restaurant “De Chinese Muur” in Heeze. Helaas is dit restaurant inmiddels gesloten.
Als alternatief kunt u nu genieten van een Chinees buffet in het Grand Café van dorpshuis ’t Perron. Dit buffet wordt verzorgd door Catering van Grunsven.
Het aantal zitplaatsen is beperkt. Er kunnen maximaal 80 personen deelnemen.
Aanvang: 17.30 uur Grand Café dorpshuis ’t Perron. Kosten: € 15,00 per persoon.
Inschrijving: Woensdag 29 januari 14.00 – 15.00 uur in ’t Perron.
Contactpersoon: Ben Odijk tel. 06 4527 0088

MAART

Dinsdag 3 maart: Bezoek Piet Hein Eek

Piet Hein Eek is een ontwerper die in de jaren negentig afstudeerde aan de school die we nu kennen als de Design Academy in Eindhoven. In een tijd van welvaart in Nederland koos Eek ervoor een kast te ontwerpen van goedkoop materiaal: sloophout. Dit was dan ook zijn afstudeerproject en meteen een succes, het leverde hem veel aandacht en bekendheid op. Hij startte zijn bedrijf in Geldrop, waar hij meubels ontwierp en fabriceerde. In 2010 heeft zijn bedrijf een nieuwe plek gevonden: een oude Philipsfabriek op Strijp-R, vlakbij de bekende Strijp-S in Eindhoven. Hier is een compleet Piet Hein Eek-imperium ontstaan. Een supergave plek die we gaan bezoeken. Hier vind je zijn restaurant, showroom, een toffe designwinkel en een expositieruimte.

Even over de showroom en de designwinkel… Deze zijn beide top! Je ziet de designs van Piet Hein Eek van de afgelopen jaren terug, toegepast op allerlei manieren. Zijn meubels stralen een soberheid uit die je doet denken aan vroeger tijden. Tegelijkertijd zijn ze eigentijds en uniek. In de designwinkel vind je ook producten van veel andere designers. Van pannen tot lampen en fietsen, maar dan allemaal nét even anders.

Aanvang 14.00 uur. Restaurant Piet Hein Eek: Halvemaanstraat 28, 5651 BK Eindhoven
We gaan er op eigen gelegenheid. Verzamelen bij bovenvermeld adres. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid. Kosten: € 6,00 per persoon. (incl. Koffie/thee met gebak).
Inschrijving: Donderdag 20 februari van 14.00 – 15.00 in dorpshuis ‘t Perron.
Contactpersoon: Marij Ludding-Ketelaars. Tel. 2517822.

Woensdag 18 maart: Voorstelling Heezer Komedie
Deze avond kunt u weer naar de voorstelling van de Heezer Komedie. De Heezer Komedie presenteert het blijspel “Waar is mijn kamer?”, naar een bewerking van het toneelstuk “André bedoelt het niet zo kwaad” door Adrian Noordergraaf. De regie is in handen van André Verhees.

Het verhaal:
De renovatie van een aantal appartementen in een serviceflat annex verzorgingstehuis noopt de directie ertoe enkele  bewoners tijdelijk in een gezamenlijke kamer onder te brengen. De tijdelijke behuizing valt niet bij iedereen in de smaak. Het blijkt ook tamelijk lastig te zijn één ruimte met elkaar te delen en wanneer de verzorging dan ook nog te wensen over laat, is het hek van de dam. Hoe dit verder gaat kunt u zien op woensdag 18 maart aanvang 20.00 uur in de Rabozaal van dorpshuis ‘t Perron.
De kosten bedrage: € 9,00. Als lid van de Seniorenvereniging kbo Heeze betaalt u € 7,00, maar alleen via inschrijving op onderstaande datum.
Inschrijving: donderdag 5 maart 14.00 – 16.00 uur in ’t Perron. Let op: inschrijving tot 16.00 uur. Dit in afwijking van de gebruikelijke tijden.
Contactpersoon: Ben Odijk, tel. 06-45270088. Mail: benodijk@outlook.com

Woensdag 25 maart: Algemene Ledenvergadering
Voor deze vergadering ontvangt u een uitnodiging via onze nieuwsbrief van maart, maar neem deze datum alvast op in uw agenda.
De muziek op deze middag wordt verzorgd door ’t Orkesje. Zij spelen o.a. bekende dansmuziek uit de jaren ’60 en ’70.
Aanvang: 13.30 uur Dorpshuis ’t Perron.
Contactpersoon: Antoon Bax tel. 06 5389 1845

VOORUITBLIK APRIL

– Bezoek wedstrijd en gezellig samenzijn voetbalclub RKSV Heeze.*
– Excursie naar hortensia kwekerij Inrana in Strijbeek.*

24 april Vrijwilligersmiddag

* Bij het samenstellen van dit boekje waren de exacte datums nog niet bekend. Zullen de invulling via onze nieuwsbrieven communiceren.