Maart

Vrijdag 8 maart: Excursie Leerfabriek Oisterwijk
Enig idee hoeveel mensen er in de hoogtijdagen in de leerfabriek werkten? En wie kent het verhaal van Juffrouw Biemans? Tijdens de historische rondwandeling duik je in de 100-jarige geschiedenis van de leerfabriek. Rondleiding is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
In de leerfabriek is ook de bakkerij van -“heel Holland bakt”- Robèrt van Beckhoven gevestigd. Het gebakje wat we bij de koffie nuttigen komt uit zijn bakkerij.
Vertrek bus om 12.45 bij dorpshuis ’t Perron.
Kosten: € 15,00 p.p. (incl. busvervoer en koffie/thee met gebak)
Inschrijving: Donderdag 21 februari 14.00–15.00 uur in het ‘t Perron
Maximaal aantal personen: 35
Contactpersoon: Marij Ludding-Ketelaars tel. 251 7822

Woensdag 20 maart: Jaarvergadering
De algemene ledenvergadering staat voor vandaag gepland.
U ontvangt hiervoor een uitnodiging bij de nieuwsbrief van maart, maar neem deze datum alvast op in uw agenda!
Contactpersoon: Antoon Bax tel. 06 53891845

Woensdag 27 maart: Heezer Komedie
Deze avond kunt u weer naar de voorstelling van de Heezer Komedie.
De Heezer Komedie presenteert het blijspel “Verliezers” van Wil van den Hurk.
Je straat wint een grote prijs in de postcodeloterij en jouw gezin niet. Als er dan ook nog een realitysoap van je gezin komt onder het motto “hoe is ’t om te leven in een
straat met alleen maar miljonairs” is het programma “de verliezers” een feit. Kortom weer genoeg ingrediënten voor een avondje vol kijkplezier.
Kosten voor de voorstelling zijn € 9,00. Als lid van de Seniorenvereniging kbo Heeze betaalt u € 7,00.
Inschrijving: donderdag 14 maart 14.00 – 15.00 uur in ’t Perron.

Vooruitblik April

Zondag 14 april bezoek RKSV Heeze
Ook dit jaar nodigt voetbalclub RKSV Heeze de senioren van Heeze uit voor een gezellige middag.
We worden vanaf 13.30 uur ontvangen in de kantine met een kopje koffie en wat lekkers.
Om 14.30 uur begint de voetbalwedstrijd Heeze 1 – SC Susteren 1 die we kunnen volgen vanaf de tribune.
Na afloop van de wedstrijd wordt er in het clubgebouw nog een drankje aangeboden namens RKSV Heeze. Aan deze middag zijn geen kosten verbonden.
Aanmelden: tot 5 april bij Ben Odijk, tel. 06 45270088 of benodijk@outlook.com.

Vrijdag 12 april: Excursie Kamelenmelkerij in Berlicum
Tijdens de excursie leer je alles over de kamelenmelkerij en de bijzondere gebulte dieren die er rondlopen. En omdat kamelen ook niet van regen houden, staan ze met slecht weer in de stal. Het uitje kan dus altijd doorgaan. Tip! Trek dichte schoenen aan.
Ontvangst met koffie/thee en een plak cake. Uitgebreide presentatie over de kamelen. Rondleiding over het bedrijf en in de stallen. Gelegenheid om kamelenmelk te proeven. Het bedrijf is ook toegankelijk voor mensen met een rollator.
Vertrek bus om 13.00 bij ’t Perron. Terugkomst rond 17.00 uur.
Kosten: € 15,00 p.p. (inclusief busvervoer en Koffie/thee met cake)
Inschrijving: Vrijdag 29 maart 14.00-15.00 uur in ‘t Perron
Maximaal aantal personen: 50
Contactpersoon: Anneke van Eert-Zwegers tel. 226 1972

Vrijdag 12 april – Lezing “Verhalen en Tradities”
Op vrijdag 12 april organiseert Stichting Senioren Belangen Heeze-Leende-Sterksel de lezing “Verhalen en Tradities”. door Johan Bax (tradities) en Mariolande Ikink.
Ondanks de vrijheid die vertellers door de eeuwen heen hebben genomen, hebben veel verhalen een ding gemeen: de plekken waar het zich heeft afgespeeld zijn vaak nog zichtbaar aanwezig. Feitelijk wonen we in onze geschiedenis. Het is goed om ons daarvan bewust te blijven, want de verhalen uit onze omgeving zijn het waard om verteld te worden.
Tijdens de lezing ‘Verhalen en tradities’ worden een paar aansprekende verhalen uit de directe omgeving van Heeze, Leende en Sterksel weer voor het voetlicht gebracht.
U bent vanaf 13.30 uur van harte welkom in dorpshuis de Valentijn in Sterksel. Entree: gratis.
Aanmelden: bij voorkeur via mail: 55plusactief@gmail.com – Mocht mailen niet mogelijk zijn dan kunt u zich aanmelden via tel. 06 5397 94 85.