OKTOBER

Muzieklezingen door Karin van Tuel
Komende winter is er weer gelegenheid een cyclus van 4 muzieklezingen bij te
wonen. Iedere bijeenkomst wordt verlevendigd met vele korte film- en muziekfragmenten.

De lezingen worden gegeven op vrijdagmiddagen van 14.00 tot ca. 16.00 uur door Karin
van Tuel in KBO-lokaal 1.06 van dorpshuis ’t Perron.

Mocht door eventuele corona-maatregelen tijd en plek aangepast moeten worden, hoort u dat zo spoedig mogelijk. Er is zo goed mogelijk met de leesgroepen rekening gehouden.
Programma en de data:

22 oktober: Een nieuw geluid. Arvo Pärt ( 11 september 1935) is een Estische componist. Hij is één van de belangrijkste hedendaagse componisten van sacrale muziek met een indrukwekkende carrière.

19 november: Het Franse Chanson is al eeuwenoud, het begint al bij de troubadours in de 12e eeuw. Toch bedoelt men meestal de bloeiperiode in de jaren 1950-1990 met bekende zangers als Yves Montand, Charles Aznavour, Edith Piaf en Jacques Brel.

28 januari: Mozart, Die Zauberflöte. Mozart was lid van de vrijmetselarij. Wat is er van verborgen in deze beroemde opera? De muziek is waarschijnlijk heel vertrouwd, maar de alchemistische benadering misschien niet.

25 februari: Slavenmuziek deel 2: Noord Amerika: Inleiding in de jazzmuziek. De slavenmuziek in de zuidelijke VS staten worden vermengd met europese invloeden zoals de Franse fanfaremuziek in New Orleans en de klassieke pianomuziek. Naast de blues (plantageliederen) ontstaat de jazz die ieder decennium weer anders klinkt.

De prijs blijft €20,00. Degenen die afgelopen oktober al betaald hebben krijgen €10,00 reductie.

Opgeven voor 8 oktober middels onderstaand antwoordformulier.
Dit kunt u inleveren in de kbo brievenbus, aan het Perron Schoolstraat Heeze
Contactpersoon: Co van Laarhoven 0657333423

————————————————————————————————

Onderstaande: ………………………… …………………., lidnr. …………………geeft zich hierbij op voor de muziekcursus van Karin van Tuel.

Het verschuldigde bedrag van 20 euro dient voor aanvang van de 1e lezing contant betaald te worden.

 

Bijeenkomst Grootouders voor het klimaat
Maakt u zich zorgen, of juist niet, over klimaatverandering?
Doen de stijgende energieprijzen bij u alarmbellen rinkelen?
Maakt u zich zorgen over de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen?
Heeft u zin om daar samen met leeftijdgenoten meer over te horen onder het genot van een kopje koffie of thee?
Kom dan naar de bijeenkomst Grootouders voor het klimaat.

KBO Heeze organiseert in samenwerking met gemeente Heeze-Leende, een themamiddag over klimaatverandering voor senioren.
Tijdens deze middag krijgen senioren antwoorden op vragen over klimaatverandering en kunnen hierover met elkaar van gedachten wisselen.

De middag vindt plaatst in de grote zaal van ’t Perron op zondag 31 oktober van 13.30 tot 16.00uur.

Agenda:

  • 30 tot 14.00 ontvangst met koffie en/of thee en uiteraard een koekje
  • 00 tot 14.45 opening en presentatie door de heer Philip Beekman van Grootouders voor het klimaat
  • 45 tot 15.15 pauze met koffie en/of thee
  • 15 tot 16.00 discussie waarbij vragen kunnen worden gesteld en mogelijk ook beantwoord.

Maximum aantal deelnemers is 150. Aanmelden van te voren is niet nodig.
Toegang alleen mogelijk met een geldige Corona QR-code.
Deze middag wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit de gemeente.
U bent van harte welkom!

NOVEMBER

Cursus “Werken met de digitale (E-) Overheid
Deze cursus, welke in samenwerking met de Bibliotheek en de Gemeente wordt georganiseerd, heeft al ruim 25 belangstellenden getrokken. Ze staat open voor alle bewoners van de Gemeente Heeze-Leende. De eerste cursus na de Corona-stopstand is gestart op 5 oktober j.l. met 12 cursisten en loopt tot 2 november. Deze cursisten waren allen al in het bezit van een DigiD-toegang.

Omdat op onze wachtlijst een aantal belangstellenden voorkomen, die nog geen DigiD-toegang hebben wordt er op 8 en 15 november voor hen een extra voorbereidende cursus ingelast van 2 dagdelen van 13:30 – 16:00 op deze maandagen in het lokaal van de KBO-Heeze. De titel van deze cursus is “aanvragen en activeren van uw DigiD”. We hebben hiervoor nog maximaal 2 plaatsen beschikbaar.

Om alle belangstellenden op de wachtlijst verder niet te lang te laten wachten, gaat onze aandacht momenteel vooral naar hen uit.

Een 2e cursus “Werken met de E-overheid” zal waarschijnlijk starten op of na 22 november en zal bestaan uit 4 dagdelen van ca. 3 uur incl. pauze op maandag of vrijdag. Deze groep zal bestaan uit maximaal 8 deelnemers.

Een 3e cursus “Werken met de E-overheid” zal van start gaan in januari. Hiervoor kan nog worden ingeschreven via de bibliotheek. Nadere gegevens hierover volgen in de volgende Nieuwsbrief.

Contactpersoon: Frans Segers 06-38255782

Samen aan tafel
KBO- Heeze organiseert op dinsdag 16 november 2021 om 17.30 uur een heerlijke maaltijd bij de SPHINX in Heeze.
Op het menu staat een kipschotel speciaal. Als dessert krijgt men de door Samir zelfgemaakte tiramisu.
Dit alles voor de prijs van €15,– per persoon. De kosten zijn eigenlijk €17,–p.p. maar onze KBO betaald voor iedere inschrijving €2,–.
drankjes zijn voor eigen rekening.
Inschrijven hiervoor is mogelijk op dinsdag 9 november 2021 in ‘t Perron tussen 14.00 en 15.00 uur.
Contactpersoon: William Pollé

Spaans voor toeristen
Door de laatste corona maatregels is deze cursus tot nader bericht uitgesteld

Tijdens een gesprek met een nieuw lid werd duidelijk dat zij ervaring heeft met het geven van cursussen “Eenvoudig Spaans” aan senioren. Nu lijkt het ons de moeite waard om dit ook eens aan te bieden aan onze leden.

Anneke stelt zichzelf even voor:

Mijn naam is Anneke Klabbers en mijn man en ik verbleven vele jaren maandenlang in Spanje. Gedurende die periodes heb ik meerdere niveaus “Spaans voor buitenlanders” gevolgd.

Ik heb in Nuenen ervaring opgedaan met het geven van cursussen Spaans aan enthousiaste senioren. Als er voldoende belangstelling voor is wil ik dit ook in Heeze gaan doen. De bedoeling is een cursus van 10 lessen waarin u leert hoe u zich in Spanje verstaanbaar kunt maken. Ter verduidelijking: ik ben niet opgeleid als docent Spaans maar ik heb wel ervaring met lesgeven aan volwassenen. Ik hoop hierdoor ook mijn vrije tijd gezellig in te vullen en mensen te leren kennen.

De cursus wordt gegeven op dinsdagmorgen van 10 tot 11.30 uur in ’t Perron. De lessen zijn van 23 november t/m 8 februari. Op 28 dec. en 4 jan. geen les.

De kosten zijn € 25,00 voor de hele cursus, inclusief les- en oefenmateriaal. Minimale deelname 5 en maximaal 10 personen. Het liefste aanmelden via de mail bij William Pollé, william_polle@hotmail.com. Anders bellen naar: 226 3644

High tea alleengaande
De High Tea voor alleengaande is op vrijdag 26 november bij eventjes eten aanvang 13.00 uur.
Prijs 20 euro pp met gewone koffie en thee inbegrepen. Andere drankjes zelf afrekenen.
Contactpersonen: Rieky Slegers tel. 040-2260011 en Greet van Poppel tel. 040-2262659

Inschrijven donderdag 11 november tussen 14.00 en 15.00 uur in dorpshuis ‘t Perron

Beugelen
We hebben op vrijdag 26 november 2021 weer de beugelbaan bij de Oude Glorie (Euvelwegen) vast kunnen leggen. De starttijd is  om 14:00 uur.
Hieraan kunnen maximaal 30 personen deelnemen, dus vol is vol.
De kosten zijn slechts €4,– p.p. en is inclusief koffie en wat lekkers. De kosten dient men contant te betalen bij de beugelbaan aan dhr. Hans Welten of William Pollé.
Bij deze twee heren kunt U zich ook opgeven, via de mail (van William t.w. william.polle@hotmail.com) of telefonisch bij Hans Welten 040-2265562.

DECEMBER

Een avond in december met muziek en verhalen!
Op donderdag 16 december bent u van harte welkom op de traditionele avond met muziek en verhalen, georganiseerd door de Vrienden van de Bieb HeezeLeende  en de KBO.
De muziek wordt verzorgd door Ine Troelstraviool, Kirstine Sturkenboom piano, Heiko Martin basklarinet en Kees Smedema klarinet en zang. Ine en Kirstine brengen hoogtepunten uit de opera Carmen van Georges Bizet met viool, piano en vertelling. Daarnaast treden de muzikanten ook in wisselende samenstelling op.
Het programma staat nog niet helemaal vast, maar waarschijnlijk komen de componisten Faure, Bach, Satie en Piazzolla aan bod. Ook wordt de kleinkunst niet vergeten met o.a. liederen van Jules de Corte en Paul van Vliet.
Aanvang 20.00 uur in de zaal boven de bibliotheek in dorpshuis ‘t Perron

 

Kerstviering zondag 19 december. Geannuleerd

(Ontvangst vanaf 13.30 uur. Aanvang 14.00 uur.)

Deze middag begint met een welkomstwoord van onze voorzitter. Onze nieuwe kapelaan van de Donk en dominee mevr. van Nie zullen een Kerstgedachte uitspreken en de middag wordt muzikaal opgevuld door Mistral, een zangduo uit Leende. Zij brengen een aangepast Kerstrepertoire zodat iedereen in de juiste Kerstsfeer komt. In hun repertoire zitten ook bekende liedjes die men mee kan zingen.

Aansluitend het warme buffet wat weer verzorgd wordt door Catering van Grunsven. Het menu bestaat uit soep vooraf, daarna een lopend buffet met keuze uit vlees of vis en als afsluiting tiramisu. Degenen die liever een vegetarisch menu willen moeten dat bij de aanmelding opgeven.

Kosten zijn € 17,50 p.p. Daarvoor krijgt u koffie of thee vooraf, een driegangenmenu van € 20,00 en een consumptiebon. Het verschil in prijs wordt door de vereniging betaald. Aanmelden kan alleen met een ondertekend inschrijvingsformulier waarop u ook een eenmalige machtiging afgeeft. Het inschrijfformulier treft u aan op pagina 3 van de nieuwsbrief.

Inschrijven: op woensdag 8 december tussen 14 en 15 uur in ’t Perron.
Contactpersoon: Co van Laarhoven, tel. 06 5733 3423