Nieuw: korte serie cursussen rond het werken met de E-Overheid

Werken met de e-overheid is een serie cursussen rond het zoeken, vinden en aanvragen bij de digitale loketten van de overheid en andere privacy gevoelige loketten.
Regel zelf je overheidszaken via internet. Bij de overheid kun je steeds meer zaken digitaal regelen.
Zoals een afspraak maken bij de gemeente, werk zoeken bij het UWV of huur- en zorgtoeslag aanvragen en toegang tot zorgverzekeringen en inzage in je medische dossier.Dat is handig. Maar voor veel mensen is het ook moeilijk.
In de cursus Werken met de E-Overheid leer je werken met de websites van de overheid. Ook leer je een DigiD aan te vragen en gebruiken.

Voor wie:
Voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met computers en internet.
Locatie: ’t Perron
Lokaal
Flexruimte

Wanneer:
Op de 5 maandagmiddagen vanaf 31 oktober (t/m 28 november) van 14:00-16:30

Kleine groepjes
In kleine groepjes (max. 12 personen), met een geduldige docent,
meerdere begeleiders en op een beveiligde computer van de Bibliotheek of de Seniorenvereniging KBO Heeze, leer je al snel zelf de zaken af te handelen met de digitale overheid.
De deelnemers krijgen een syllabus met oefeningen, een kopje koffie/thee is voor eigen rekening en, na afloop, een certificaat.

Deelname is gratis. Plaatsing gaat op volgorde van aanmelden.
Wanneer er veel aanmeldingen komen, organiseert de bibliotheek op een later tijdstip een nieuwe cursusronde. Schrijf je in dat geval in op onderstaande wachtlijst.

Als je nog niet vaardig bent in het opstarten van een laptop, gebruik van de muis en het bezoeken van een website verwijzen we je graag door naar de Klik & Tik trainingen in een van onze vestigingen. Alle lessen vinden plaats in een gemoedelijk sfeer.
Werk je bij voorkeur op je eigen laptop/tablet dan mag je die meenemen.

Aanmelding:
Digitaal via de Bibliotheek Dommeldal (activiteiten) of via een aanmeldingsformulier bij de balie van de Bibliotheek in ’t Perron.
Meer informatie bij Frans Segers, 0638255782.