Voorjaarstoernooi jeu de boules

Dinsdag 28 mei heeft jeu de boules club de Toverbal haar tweede voorjaarstoernooi gehouden.
Vanaf 10.00 uur waren de leden welkom voor de koffie met een heerlijk stuk vlaai.
Omstreeks 10.30 uur werd er met een beetje regen gestart voor de eerste ronde.

Was het vorig jaar erg warm met temperaturen rond de 30 graden, nu was het een regenachtige dag.
De banen waren nat wat het spelen bemoeilijkte, maar dit kon de pret niet bederven.
Helaas, 1 partij van de 2e ronde moest worden afgebroken door een te heftige bui en kon pas na de lunch worden uitgespeeld.

De lunch ging er bij iedereen goed in. Alle gesmeerde broodjes (145 stuks) waren in korte tijd op.
Helaas de bui ging niet over en duurde de lunch langer dan gepland. Omdat er zoveel water op de baan stond heeft de organisatie toen besloten om geen 3e partij te spelen.

Toen de bui eenmaal over was, werd er alles aan gedaan om de baan bespeelbaar te krijgen voor de laatste wedstrijden van de 2e ronde. Alle mogelijke middelen werden ingezet. Van een bladblazer om het water over de baan de verdelen tot harken en prikkers. Uiteindelijk werden de laatste partijen gespeeld en waren de wedstrijden net gespeeld toen de volgende bui zich alweer melde.
Iedereen ging vlug naar binnen voor een welverdiend drankje.

Henk Gubbels was ondertussen druk bezig met het tellen van de punten.
Zowel voor de 3e plaats als voor de 1e / 2e plaats waren 2 deelnemers met hetzelfde aantal punten.
Na trekking van een nummer tussen 2 personen voor de 3e / 4e plaats kwam hier als winnaar uit Mariet Boelens en als 4e Wim Schenkels.
De trekking voor de 1e plek was in het voordeel van Annie Bukkems met op de 2e plaats Henk van Stiphout.
De winnaars van de 2e en 3e plaats kregen van Henk Gubbels een fles wijn overhandigd.
Annie Bukkems kwam voor een jaar in het bezit van de wisseltrofee en een klein trofee als winnaar voorjaarstoernooi.

Uitslag na loting
1 Annie Bukkems, 2 gewonnen wedstrijden 20 bonus punten
2 Henk van Stiphout, 2 gewonnen wedstrijden 20 bonus punten
3 Mariet Boelens, 2 gewonnen wedstrijden 18 bonus punten
4 Wim Schenkels, 2 gewonnen wedstrijden 18 bonus punten

Omdat de KBO 60 jaar bestaat werd er door het bestuur, met enkele bestuursleden aanwezig, een consumptie en lekkere hapjes aangeboden wat door de deelnemers erg werd gewaardeerd.

Tijdens dit toernooi werd Truus achter de bar geassisteerd door Ilse Broekhuysen en Nico Thijs.
Ondanks de regen, kijkt de organisatie terug op een geslaagd toernooi.

Volgend toernooi tegen B&W op dinsdag 18 juni aanvang 14.00 uur