Vertoning natuurfilms door Cor Speek

Vrijdag 17 augustus presenteerde cineast Cor Speek voor een 45-tal geïnteresseerden twee van zijn nieuwste natuurfilms: De Groote Peel en Natuurlijk Duitsland.

De Groote Peel
Voor de pauze toonde Cor Speek beelden van De Groote Peel, het kleinste nationale park van Nederland. Ook wie dacht het gebied wel te kennen, stond verbaasd over de gevarieerdheid aan planten en dieren. Je vindt hier nog aaneengesloten stukken hoogveen, tegenwoordig uiterst zeldzaam in Nederland. Daar hoort een specifieke hoogveenvegetatie bij, die in de film natuurlijk uitgebreid te zien was. Ook zeldzame vlinders en libellen kwamen voorbij. Maar ook bijzondere vogelsoorten, waaronder kraanvogels met hun majestueuze vlucht en adembenemende roep. In voor- en najaar trekken ze over het gebied en strijken neer om te foerageren.

Natuurlijk Duitsland
In het tweede deel, na de pauze, ging Cor Speek de grens over. De film Natuurlijk Duitsland bevat prachtige voorjaarsbeelden van verschillende natuurgebieden bij onze oosterburen, waaronder de uiterwaarden van de Elbe en het Müritz Nationalpark in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern. Ook nu kwamen kraanvogels in beeld, toch een beetje Speek’s passie. Maar ook waren bijzondere opnamen te zien van andere broedvogels, zoals grauwe klauwier, draaihals, hop, zee- en visarend.

De aanwezigen hebben genoten van twee kwalitatief hoogstaande natuurfilms.

Reacties zijn gesloten.