Verslag Najaarsbijeenkomst Woensdag 23 oktober

Frans Cuijpers heeft één grote passie en dat is “Het Circus” en dat was goed te merken in de lezing die hij voor onze vereniging verzorgde op de najaarsbijeenkomst. Met enthousiasme liet hij de geschiedenis van het circus in Nederland de revue passeren. En voor wie denkt dat het circus niet meer bestaat memoreerde hij het succes van de kerstcircussen en b.v. Cirque Du Soleil, hoewel dat laatste niet als circus mag worden aangemerkt omdat daar de dieren ontbreken.
Een circus heeft minimaal acrobatiek, clowns en dieren acts. Frans betreurde het dan ook dat in Nederland ‘wilde’ dieren verboden worden. Volgens zijn overtuiging hebben de dieren in het circus een goede verzorging zonder enige vorm van stres.

Na de pauze was er een optreden van Zanggroep 5beaufort uit Woerden. Het repertoire bestond uit zowel “luisterliedjes / zeemansliederen” als uit zeer bekende meezingliedjes. Dat dit koor op onze najaarsbijeenkomst optrad was geen toeval. Ons bestuurslid en ledenadministrateur Peter Bakker was de oprichter van dit koor en heeft jaren meegespeeld. Hij heeft hen naar Heeze gehaald. Ook tijdens dit optreden werd Peter op het podium geroepen en werd hem onverwacht een accordeon in de handen geduwd. Zonder aarzeling pakte hij de draad op en bracht het tot een goed einde.
Een geslaagde najaarsbijeenkomst, jammer dat door de geringe opkomst er maar weinig mensen van hebben kunnen genieten.