Vakantie KBO – Ootmarsum 13-17 september 2022

Op Dinsdag 13 Sept vertrokken we met 39 personen met chauffeur Isidoor van Ema Reizen naar Ootmarsum in Twente.
Eerste stop was in Wijchen, daar stond koffie met vlaai klaar. Na genoten te hebben van de heerlijke vlaai met koffie ging het naar Hanzestad Deventer gelegen aan de IJssel. Een mooie monumentenstad. Hier werd er  geluncht op de gezellige Brink, ’t Bussink koekwinkeltje en ook andere winkels werden goed bezocht.
Rond 16.00 vertrokken we uit deze mooie plaats voor het laatste stuk van onze reis naar het Stadshotel in Ootmarsum.

In dit prima hotel en goed gelegen in het centrum van Ootmarsum stond er in de ochtend een heerlijk ontbijtbuffet klaar en werden we ’s avonds 3-gangendiner verwend.

Op de tweede dag, met weer heel mooi weer, maakte we een toeristische rondrit door Twente.
In de middag had iedereen de gelegenheid om Ootmarsum te bezoeken. Dit kunststadje is een waar openluchtmuseum.

Op onze derde dag van deze reis stond wederom ’n mooie route gepland. Ditmaal  langs de Overijsselse Vecht naar Ommen en Coevorden.
’s-Avonds  werden wij verrast door ’n vrolijke groep Ootmarsumse boerendansers.
Wij maakten kennis met ’t Twents volkslied, uitleg van de kleding, de gewoontes, de folklore met voordrachten, en uiteraard hun dansen en ’n vrolijke presentator met grappen en grollen op
z’n Twents. De lachspieren kwamen zeker los bij de Twentse quiz, waar 4 van onze reisgenoten ook aan deelnamen. Kortom ’n gezellige avond en iedereen heeft genoten!!

Alweer de laatste dag in Twente. Na ’t ontbijt ging de rit naar ’t Gevangenismuseum in Veenhuizen. Met een informatiegidsjein de hand liep je op eigen tempo door het museum, bekeek je de filmpjes, de vreselijke attributen en de cellen van licht tot zeer zwaar, heel aangrijpend.
Na de lunch ’n busrit met gids over ’t grote complex van 114 hectare, met o.a. woningen, gebouwd door de Maatschappij van Weldadigheid, kleine arbeiderswoningen met teksten zoals: Bitter en Zoet, Werk en Arbeid en grotere woningen voor verschillende rangen.

Aan alles komt een eind. Het is onze laatste vakantiedag. Na het ontbijt nemen we afscheid van ’t personeel van Stadshotel Ootmarsum en rijden we naar Garderen naar  het Veluws zandsculpturenfestijn. Dit jaar was ’t thema Onze Vaderlandse Geschiedenis van Hunebedden tot aan de  Deltawerken.
Als afsluiting van deze vijf daagse reis nog een heerlijk afscheidsdiner bij Maxend in Nistelrode,
Om 19.00 kwamen wij terug in Heeze bij ’t Perron, na ’n geslaagde vakantiereis!!

Wil Verberne- van der Heijden

Reacties zijn gesloten.