Themamiddag Seniorenbelangen

Vrijdag 7 december a.s. organiseert Seniorenbelangen Heeze – Leende – Sterksel weer een themamiddag in dorpshuis de Valentijn in Sterksel.
Thema van deze middag: wat kunnen senioren zelf doen om hun gezondheid te stimuleren?
Aanvang: 14.00 uur (zaal open vanaf 13.30 uur)

Binnen de gezondheidszorg krijgen onderwerpen als voeding, beweging, bioritme en stress steeds meer aandacht. Deze leefstijlfactoren blijken veel meer invloed te hebben op onze gezondheid dan we eerder dachten. Wat kunnen we met deze kennis? Als voormalig huisarts en arts in de klinische psycho-neuro-immunologie zet Birgit Spoorenberg kennis over de werking van het lichaam en de medische literatuur om naar praktisch toepasbare adviezen voor iedereen.

Programma:
13.30 – 14.00 uur: Ontvangst met koffie en thee
14.00 – 14.10 uur: Welkom door dagvoorzitter.
14.10 uur – 15.00 uur: Inleiding door Birgit Spoorenberg, arts.
Stil gestaan wordt bij onder andere het stress-systeem, het afweersysteem en hun belangrijke invloed op het behoud van gezondheid.
15.00 – 15.30 uur: Pauze
15.30- 16.15 uur: Tweede inleiding, waarin Birgit Spoorenberg vertelt over en nader in gaat op enkele veel voorkomende aandoeningen en ziektes bij ouderen, zoals suikerziekte, hart- en vaatziekten en ontstekingen.
En vooral wil ze laten zien wat je zelf allemaal kunt doen door bewuster om te gaan met voeding en met meer aandacht voor een gezonde leefstijl.
16.15 uur : Afsluiting.
Na afloop kan nog even met de inleider en met elkaar worden
nagepraat in de foyer van Dorpshuis Valentijn.
Alle 55-plussers zijn van harte welkom.
Entree is gratis in dorpshuis de Valentijn in Sterksel

Aanmelden:
Gevraagd wordt vooraf aan te melden door mail voorzien van naam, woonplaats en het aantal personen waarmee u komt, te sturen naar: 55plusactief@gmail.com
Mocht mailen niet mogelijk zijn, dan kunt u zich telefonisch aanmelden op nummer 06 – 127 669 56.

Reacties zijn gesloten.