Spannende strijd om wisselbeker jeu de boules

Dinsdag 18-06-2019 was het dan weer zover.
Voor de negende keer werd er op de jeu de boules banen bij de korfbal velden van de
KV Eymerick onder een stralende zon gestreden om de wisselbeker door het college van B&W en leden van jeu de boulesclub de Toverbal een onderdeel van kbo Heeze.
De spanning was voelbaar onder de leden, zou het na 2 jaar verlies lukken om dit keer de wisselbeker weer te bemachtigen.

De start was veel belovend voor de Toverbal, op beide banen werd gewonnen met 10 – 7, en was de stand na de 1e ronde 2 – 0 voor de Toverbal.
Om van deze resultaten te bekomen werd er even gepauzeerd voor een kopje koffie of thee met een lekker stuk vlaai.
Uitgerust en vol goede moed gingen beide teams na pauze weer naar de banen om te strijden voor de fel begeerde beker.

Op baan 1 herpakte de gemeente zich en werden beide partijen gewonnen door burgemeester Paul Verhoeven en zijn medespeler Pieter van der Stek, de eerste partij met 10 – 0 en de tweede partij met 10 – 3.
Op baan twee ging het de gemeente echter slechter af daar werden beide partijen door de gemeente verloren
met 3 – 10 en 1 – 10.
Na deze beide verloren partijen was het duidelijk, de winst deze middag was voor de Toverbal met 4 – 2.

Door deze uitslag kon de Toverbal voor de zevende keer de beker in ontvangst kon nemen, ware het niet dat de beker zoek was. Na een telefoontje naar het gemeentehuis werd hij door Ester Sanders gevonden.
Henk Gubbels spoedde zich naar het gemeentehuis om de beker op te halen, waarna de beker werd overhandigd door Paul Verhoeven aan onze penningmeester Wim Jak.
Voor de beker uitreiking bedankte Wim Jak de wedstrijdleiding en het barpersoneel, voor hun inzet om deze dag tot een succes te maken, en de leden van het bestuur voor hun belangstelling.
Voor deze middag was er veel belangstelling er waren 53 personen aanwezig. Niet alleen de spelers maar ook kijkers.

Hierna werd er onder het genot van een drankje, aangeboden door de gemeente en een hapje gemaakt door onze voorzitster Roos Daemen, nog heerlijk nagepraat.
Wij verheugen we ons alweer op volgend jaar dan strijden we voor de tiende keer om de wisselbeker.

foto’s: Henk Gubbels