Rondleiding Bavaria vrijdag 7 september

Om 13.00 uur vertrokken we met 34 deelnemers en met de bus naar Lieshout voor een rondleiding in de Bavaria bierbrouwerij.
Na ontvangst met een consumptie in het brouwerijcafé konden we aanvangen met de rondleiding.
We kregen buiten een uitleg over de gebouwen, zoals het brouwhuis en de grootte van het terrein. Er is ook een eigen havenaanlegplaats voor de aanvoer van de grondstoffen en de afvoer van restafval wat weer hergebruikt wordt in de veevoeders. Bavaria pompt het water, benodigd voor het brouwproces, zelf op uit eigen bronnen vanuit een diepte van 200- tot 250 meter. Water wat ondergronds doorsijpelt vanuit de Eiffel en de Ardennen. De liefhebbers konden hier proeven van het water.
Uitgebreid werden we geïnformeerd over de behandeling van de gerst op de diverse vloeren en konden de gerst ook proeven in de diverse stadia. Via de oude brouwketels, waarin monitoren waren geplaatst met verschillende informatieve filmpjes, gingen we naar de nieuwe brouwketels waar we uitleg kregen over de verschillende stadia van het brouwproces. De resultaten van elke procesgang mochten we proeven.
Een indrukwekkend geheel
Onze gids wist waar hij het over had en kon dit op een leuke manier overbrengen. We hebben een goede indruk gekregen van zowel het brouwproces van Bavariabier als het bedrijf als geheel.
Na een afsluitende consumptie met bitterballen en een souvenir keerde we om 16.30 uur weer huiswaarts.

Reacties zijn gesloten.