Regen spelbreker op 1e Henk Gubbels Toernooi

Dinsdag 31 mei konden we na 2 coronajaren weer in het voorjaar een jeu de boules toernooi spelen.

Van de 61 leden hadden zich 46 aangemeld als deelnemer. Helaas door ziekte konden 2 personen niet deelnemen zodat er 44 personen het toernooi hebben gespeeld.
Gijs Boelens gaf om half een nog wat uitleg en konden de partijen beginnen.
Omstreeks kwart voor twee waren alle 8 partijen van de eerste ronde gespeeld en was het tijd voor de koffie met vlaai.

Terwijl iedereen zat te genieten van de koffie begon het een beetje te regenen, dit bleek later de voorbode voor meer regen.

Na een klein halfuurtje kon er gestart worden met de tweede ronde, die helaas door n regenbui werd onderbroken. Maar niet getreurd even n korte pauze en we konden weer verder.
Ondanks de regen bleef de stemming onder de deelnemers er goed in zitten.

Alles stond al gereed voor de derde partij toen een hoosbui overtrok. De leiding nam snel het besluit om de derde partij niet meer te spelen en de eindstand aan de hand van de twee gespeelde partijen te bepalen.

Onder het genot van een hapje en drankje wachten iedereen in spanning op de uitslag. Rond half vijf nam Liesbeth het woord en maakte bekend dat het voorjaarstoernooi voortaan de naam Henk Gubbels toernooi zal dragen. Bij een nieuwe naam hoorde ook een nieuwe wisselbeker, en zoals  bij het Christ Bukkems toernooi is er voor de eerste 3 een schildje.

Omdat op de 3e plaats zowel Mien  van Stiphout als Annie Looijmans het zelfde aantal bonuspunten eindigden, moesten zij inschatten hoeveel punten zij hadden. Degene die het dichtste bij het aantal punten zat was de uiteindelijke nummer 3.
Mien van Stiphout gaf als aantal 21 en Annie Looijmans 22. Dit betekende dat Mien het dichtste bij het punten aantal zat.

UITSLAG

1e Nelly Mulder                2 gewonnen wedstrijden, 23 bonuspunten
2e Huub Boonen              2 gewonnen wedstrijden, 20 bonuspunten
3E Mien v. Stiphout        2 gewonnen wedstrijden, 18 bonuspunten
4e Annie Looijmans        2 gewonnen wedstrijden, 18 bonuspunten

Volgende toernooi is op 26 juni tegen de buurtvereniging van het Binnenhof, in augustus tegen B&W en op 3 oktober het Christ Bukkems toernooi.