Vrijdag 29 november: Themamiddag over “Vitamine B12-tekort; de vergeten ziekte “

Stichting SeniorenBelangen Heeze-Leende-Sterksel en KBO-kring Heeze-Leende organiseren in collegiale samenwerking deze themamiddag.
Met onze uitgebreide gezondheidszorg en vele voorlichtingsprogramma’s gaan we er soms vanuit dat het met onze conditie en gezondheid wel oké is.
En mochten we toch klachten hebben, dan zorgt de huisarts of specialist er toch wel voor dat we weer snel opknappen.
Maar is dat altijd zo?
Want wordt steeds wel de juiste diagnose gesteld? Of kunnen we ook te maken hebben met ziektes, die toch niet zijn wat ze in eerste instantie lijken. ’n Beginnende Parkinson, multiple sclerose of dementie of een andere aandoening, die bij nader onderzoek iets heel anders blijkt te zijn. Daarover gaat het op de Themamiddag van de samenwerkende ouderenorganisaties van Heeze, Leende en Sterksel.

De voorlichtingsfilm “Sally Pacholok” voorzien van Nederlandse ondertiteling, die handelt over allerlei gezondheidsproblemen die zich (kunnen) voordoen als gevolg van een tekort aan Vitamine B-12, zal worden vertoond.
Hierbij zal Mirjam Lucassen, regiocoördinator van Stichting B-12 Tekort Zuidoost Brabant, zorgen voor deskundige informatie en toelichting bij de aandoening, ook wel bekend als de Ziekte van Addison-Biermer. Een slopende ziekte met soms ernstige gevolgen.
Wat betekent vitamine B-12 voor het lichaam? En wat kunnen we wél en wat moeten we vooral niet doen, om te voorkomen dat we met deze ziekte te maken krijgen?

Alle 55-plussers uit Heeze, Leende en Sterksel zijn van harte welkom. Entree is gratis.
Aanvang: 13.30 uur. (Zaal open om vanaf 13.00 uur) Rabozaal dorpshuis ’t Perron in Heeze.
Aanmelden.
Gevraagd wordt vooraf aan te melden door een mailbericht voorzien van naam, woonplaats en het aantal personen waarmee u komt, te sturen naar: 55plusactief@gmail.com
Mocht mailen niet mogelijk zijn, dan kunt u zich telefonisch aanmelden op nummer:
06 1276 6956 (Joop Spoorenberg) of 226 1033 (Roos Daemen).