Opening geheugenhuis

Op woensdag 6 juli was het zover, de deuren van het geheugenhuis stonden open voor de eerste bijeenkomst. Na het ontvangst gaf zorgtrajectbegeleider Ria Lennards een overzicht van de diverse vormen van dementie en vertelde daarbij welke ondersteuningsmogelijkheden de gemeente kan geven aan mensen met (beginnende) dementie. Daarna was er de mogelijkheid voor de aanwezigen om in kleine groepjes ervaringen uit te wisselen.

Het geheugenhuis is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen en meer informatie kunnen krijgen. Er vinden lezingen plaats, ronde tafelgesprekken, men kan er genieten van muziek of gewoon even tot rust komen. Er zijn vrijwilligers en professionals aanwezig die bij vraagstukken kunnen helpen.

De volgende bijeenkomst is op woensdag 3 augustus (van 14:00 uur tot 16:00 uur) in de zaal boven de bibliotheek (Dorpshuis ’t Perron, Schoolstraat 48, Heeze). Een ervaringsdeskundige vertelt over het dementeringsproces van haar inmiddels overleden echtgenoot. Daarnaast worden er tips gegeven hoe om te gaan met het soms verwarde gedrag als gevolg van dementie. Natuurlijk is er ook volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Daarna op 7 september 2022 • 5 oktober 2022 • 2 november 2022 • 7 december 2022

Reacties zijn gesloten.