Nieuwe banen jeu de boules klaar. Start 8 juni

Hoera de vlaggen kunnen uit. De nieuwe jeu de boules-banen zijn klaar en niets staat ons nog in de weg weer te beginnen. Er is hard gewerkt door een 10-tal leden om dit te realiseren.

Al geruime tijd was erbij zowel de leiding als de deelnemers de wens om extra banen te realiseren om meer ruimte te creëren om te spelen en daarmee ook nieuwe leden te kunnen verwelkomen bij het jeu de boules.

Op 14 maart werd het grind gestort voor de banen en op 18 maart zijn de eerste werkzaamheden gestart. De gemeente stelde ons trottoirtegels en opsluitbanden ter beschikken alleen moesten die door ons zelf verwijderd worden achter de handboog waar het nieuwe parkeerterrein aangelegd ging worden. Dit was geen enkel probleem. Heel vlot werden de tegels en bandjes door de mannen verwijderd en naar de banen gebracht.

Het was de bedoeling om daarna te starten met het aanleggen van de banen.
Helaas het coronavirus zorgde ervoor dat alles stil kwam te liggen.

Op 21 april kregen we groen licht van het kbo bestuur om toch te beginnen met het aanleggen van de banen mits we de onderlinge  afstand respecteerde.

Nadat Gijs Boelens een werkschema had opgesteld en diverse materialen waren besteld kon er eindelijk worden begonnen op 16 mei.
Al vroeg in ochtend was het zwaar materiaal bij de banen aanwezig om het nodige graafwerk te verrichten.

Na vele uurtjes intensief werken kon op vrijdag 22 mei de vlag uit. De banen zijn klaar!!!

Door het corona gebeuren moest er een protocol worden opgesteld en deze werd door de gemeente goedgekeurd.

We mogen weer gaan starten na een lange tijd verplicht binnen zitten. Dit gaan we doen op 8 juni met de maandaggroep en 9 juni de dinsdaggroep. Helaas kunnen we nog geen nieuwe leden  verwelkomen om mee te spelen omdat we het protocol moeten volgen en met een maximaal aantal personen op de baan aanwezig mogen zijn.

foto’s: Henk en Truus Gubbels