Muzieklezingen door Karin van Tuel

Komende maanden is er weer gelegenheid een cyclus van 4 muzieklezingen bij te wonen, gegeven door Karin van Tuel.
De volgende onderwerpen komen aan bod:

21 oktober: Tres culturas; de muziek van Andalusië. Tijdens de Middeleeuwen klonk er naast de Arabische muziek, ook joods-sefardische en christelijke muziek in Spanje.Een gouden en vruchtbare tijd vol mooie muziek. Na 1492 deden koning Ferdinand en koningin Isabella er alles aan om alle sporen te wissen en eenheid te kweken in taal, geloof en muziek, met als gevolg een nieuwe gouden eeuw.

25 november: De Beatles; waren ze er op de juiste tijd en plek, of zou hun muziek toch al de tand des tijds doorstaan? Een stuk recente geschiedenis met veel beeldmateriaal, even een paar uur terug naar de 60’er jaren!

13 januari: Vivaldi en de musicologen. In de 20e eeuw is de muziek van Vivaldi na 2 eeuwen afwezigheid ontdekt. Hoe gaan musicologen te werk en wat kunnen we nog verwachten?

17 februari: Zingen deel 1. Er zijn veel manieren van zingen en zangstemmen, van bas tot countertenor tot coloratuursopraan. Ook de mode laat zich hier gelden. Waren de operasopranen vroeger vaak mollig met veel vibrato in de stem, de tegenwoordige diva’s bewijzen dat slank ook een grote stem kan produceren en het vibrato een tandje minder kan. Graag wil ik ook fragmenten tonen uit de mooie, maar ook hilarische film: Florence Foster Jenkins.

De kosten bedragen € 20,- voor alle 4 lezingen, contant te voldoen bij aanvang van de eerste lezing.
De lezingen vinden plaats in het lokaal van KBO Heeze in dorpshuis ’t Perron. Aanvang 14.00 uur einde 16.00 uur

Opgave voor 18 oktober bij Greet van Poppel via de mail: spoetnik7@hotmail.com