Mededeling van KBO Brabant over verzekeringen 2021.

VGZ verhoogt collectiviteitskorting voor KBO ­leden in 2021
De collectiviteitskorting voor de leden van KBO­ Brabant met een aanvullende zorgverzekering bij VGZ voor 2021 zijn verhoogd:

• 15% Aanvullende verzekering VGZ Zorgt Goed, Beter en Best (was 10%) Leden met een aanvullende verzekering VGZ Zorgt profiteren van de volgende voordelen:
  • Tot 32 behandelingen fysiotherapie.
  • Tot 25 dagen vervangende mantelzorg en tot € 1000 voor een mantelzorgmakelaar.
  • Tot € 700 voor cursussen om gezond en vitaal te blijven (bijvoorbeeld valtraining of slaaptherapie). • Vergoeding lidmaatschap tot maximaal 25 euro per verzekerde.

Leden die een aanvullende tandartsverzekering afsluiten krijgen 5% collectiviteitskorting (was 0%). De premie voor de basisverzekering van VGZ is inmiddels ook bekend: € 124,45 per maand voor de basisverzekering VGZ Ruime Keuze (naturapolis) en € 132,20 per maand voor de basisverzekering VGZ Eigen Keuze (restitutiepolis). Onze collectiviteitskorting op de basisverzekering is nog niet verwerkt in deze premiebedragen en die bedraagt in 2021 evenals dit jaar 4%.

Uw KBO­ contributie 2021 retour via zorgverzekeraar VGZ Als u een aanvullende zorgverzekering heeft van VGZ onder het collectief van KBO Brabant, dan kunt u ook in 2021 uw KBO contributie tot maximaal 25 euro retour ontvangen.

Het indienen van uw declaratie gaat in 2021 heel eenvoudig. • Vul hiervoor op de website van KBO­Brabant het formulier voor terugvordering contributie 2021 volledig in.
U vindt het formulier op https://www.kbo­brabant.nl/contributieretour/

• Direct na invulling ontvangt u van ons per email een bewijs van lidmaatschap. Dit Bent u niet digitaal actief?
  • Dan kunt u bellen naar het secretariaat van KBO­Brabant op (073) 644 40 66. Houd uw KBO­lidmaatschapsnummer en VGZklantnummer bij de hand. Wij vullen het formulier dan voor u in en sturen het per gewone post mét een declaratieformulier naar u toe.
  • U dient uw declaratie mét het bewijs van lidmaatschap vervolgens zelf per gewone post in bij VGZ. Let op! Indien u en uw partner allebei lid zijn van KBO ­Brabant én aanvullend verzekerd bij VGZ, dan kunt u beiden uw KBO lidmaatschapskosten declareren. U dient dan wel ieder apart een formulier voor terugvordering contributie in te vullen op onze website of telefonisch via het secretariaat van KBO ­Brabant. Controleert u nog even of u uw contributie