La Montanara, die Bergen, sie grüßen dich!

Dit werd werkelijkheid op onze KBO-Kringreis naar Oostenrijk  24-31 juli 2022.  In 13 uur reisden we naar Hotel Krone in Oberperfuss.

Onze deskundige chauffeurs-reisleiders Isidoor en Sander hebben ons tijdens deze reis veel van de schoonheid van de natuur en de cultuur van ’t Oostenrijkse Tirol laten zien en beleven.

Zo bezochten we Mühlendorf in ’t Gschitzeltal, de vioolbouwstad Mittenwald, waar eens een viool van Stradivarius gebouwd is, met haar beschilderde huizen.

In de stad Hall beklommen we de Münzerturm met 186 treden en bezochten het Münzmuseum. In de 17e -eeuwse trouwzaal van deze stad werden Koos en Manfred in de onecht verbonden.

Ook bezochten we de Gramai-alm (1263m) in het Natuurpark Karwendel met 125 bergtoppen en de Achensee, en maakten we een paardenkoetstocht van 2 uur met daarna Kaffee met Apfelstrudel.  We hebben genoten van de gezellige en sfeervolle Tiroler & muziekavonden. Maar ook van de hilarische kegelavond in de kelder van het hotel. Én natuurlijk hebben we ook de Skispringschans van de Olympische Winterspelen (1976) in Innsbruck bezocht.
De hele week was het genieten van de Oostenrijkse Bergen en overige natuur, van haar cultuur en van haar keuken, van ‘onze’ Isidoor en Sander, en van elkaar, een gemêleerde maar wel homogene groep vakantiegangers die sámen genoten van de indrukwekkende KBO-Kringreis Oostenrijk.

Chapeau!!!

Karel en Ans Bennenbroek.

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.