Kringreis 2020 Kirchschlag in der Bucklige Welt

Dinsdag 4 augustus kwart voor acht in de ochtend. Eindelijk was het dan zover, de uitgestelde kringreis van mei ging dan toch door. Lange tijd was het onduidelijk of de reis op deze uitgestelde datum kon doorgaan, eind juni was daar het verlossende woord van reisorganisatie Ema. De reis kon doorgaan maar wel met de nodige inachtneming zoals het verplicht dragen van een mondkapje in de bus, handen desinfecteren bij het instappen en steeds op de aangewezen plaats gaan zitten.
Het leek heel moeilijk maar na een tijdje wist je niet beter dan met een mondkapje op in de bus te zitten. Ook het verplicht dragen van een mondkapje in winkels, restaurants e.d. was niet moeilijk vol te houden. Iedereen doet het, draag je er geen wordt je aangekeken en erop gewezen dat je een mondkapje op moet.Het sterk uitgedunde reisgezelschap heeft 10 geweldige vakantiedagen gehad, veel gezien in Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Slowakije.

Op de heenreis hebben we in Duitsland het plaatsje Wertheim am Main bezocht. Op de terugreis bezochten we Deggendorf.

In Oostenrijk brachten we o.a. een bezoek aan Mariazell, Eisenstadt met het kasteel van Frans Joseph Haydn,de mooie stad Wenen waar we met een Nederlandse gids zowel met de bus als lopend de stad hebben verkend. Maar ook naar Vorau waar we de abdij bezochten, Graz met de rijkgedecoreerde binnenstad, een boottocht op de Neusiedlersee met aansluitend een koetsentocht met n kleine jause die vergezeld ging van de nodige glazen wijn. De tongen werden hierdoor goed gesmeerd en de nodige moppen werden verteld.

Naar Hongarije ging het voor een bezoek aan het plaatsje Köszeg. De laatste dag was er nog een excursie naar Slowakije naar het mooie Bratislava. Bij aankomst regende het flink maar na een klein half uurtje was het droog maar ook flink benauwd. Op het markplein in Bratislava waren de gebouwen in gebruik door diverse ambassades.

Helaas aan alles komt een einde en dus ook aan deze toch wel aparte kringreis van 2020, maar eerst nog het afscheidsdiner in Velden in restaurant Maasduinen.
Iedereen is weer thuis met een koffer vol verhalen van alles wat we gedaan en gezien hebben.

Ondanks de warmte en de maatregelen waren de deelnemers erg enthousiast over de afgelopen reis en hoopte dat er ook in 2021 weer een reis gemaakt kon worden.