Kerstviering zondag 22 december

Zondag 22 december 13.00 uur.  Buiten is het grijs en miezert het. In het Perron in Heeze legt men de laatste hand aan de inrichting van de grote zaal waar verlichting sfeervol feestelijk is en de tafels versierd zijn met kerststukjes en versnaperingen. Er worden 127 mensen verwacht.

De eerste mensen zijn er al snel en de rest volgt gestaag. Koffie en thee zijn volop aanwezig en als om 14.00 uur onze voorzitter Roos Daemen de gasten welkom heet en het woord geeft aan pater Mervin zit heel de zaal aandachtig te luisteren. Zijn kerstgedachte gaat over een hedendaagse vermoeide reiziger die in een volle trein geen ruimte krijgt terwijl er nog wel plek zou zijn. Hebben wij nog ruimte in ons hart voor een ander is de vraag en dit stemt tot nadenken.
Wij horen dat dit zijn laatste kerstgedachte bij de KBO zal zijn omdat hij in mei 2020 terug zal keren naar India.

Dan komt Midlife, een dameskoor uit Sterksel dat uit 6 vrouwen bestaat en 3 gitaren, een zitbongo, een triangel en een bellenboom bij zich heeft en een repertoire aan Nederlandstalige  liedjes, een enkeling door hen zelf vertaald, waar je U tegen zegt en waar veel mensen hartelijk bij konden meezingen. Niet alleen hun liedjes zijn sterk, ook de manier waarop ze voor het voetlicht worden gebracht en aan elkaar worden gepraat of gedicht is pakkend en maakt dat de zaal betrokken blijft luisteren.

Als na de pauze dominee van Nie aan het woord komt vertelt zij naar aanleiding van veel gehoorde ergernissen over appende kleinkinderen die zich afsluiten in een eigen wereld een verhaal over hoe een oma en een kleinzoon toch een innig contact met elkaar kunnen onderhouden terwijl zij hier in Heeze zit en hij een lange stage in Nieuw Zeeland volgt. Dit, dankzij internet. Er is geen schaduw zonder licht is de boodschap.

Ook na de pauze is er Midlife en weer is het fijn om naar ze te luisteren, mee te zingen en te kijken.

En dan het samen eten! Cateraar van Grunsven heeft  een buffet verzorgd met tomatensoep, gevolgd door een verrukkelijke wildgoulash, een zacht gegaarde smakelijke zalm met gamba’s, een groenteschotel met broccoli en een met witlof, aardappelkroketjes en gebakken aardappelen, een wortelsalade. Met tot slot een flink stuk nougatine ijstaart. Superlekker allemaal!

Tegen 19.00 uur ga ik huiswaarts. Van binnen is het warm. Buiten is het grijs en miezert het.

 

Maria Rentmeester

 

Reacties zijn gesloten.