KBO wandeling in Nationaal Park De Groote Peel

Normaal wandelt de groep van kbo Heeze twee keer per maand op donderdag in de omgeving van het eigen dorp.
Als speciaal jubileum uitstapje heeft de groep er voor gekozen om in de Groote Peel de omgeving te verkennen.
Donderdag 6 juni 2019 om 10.00 uur werd er verzameld bij ‘t Perron en met 19 personen, verdeeld over 6 auto’s, vertrokken richting Buitencentrum “de Pelen” in Ospel.
De routeplanning was bijna optimaal, 5 auto’s kwamen vrijwel tegelijk aan en slechts 1 groepje was wat vertraagd na het nemen van een meer toeristische route.
Voor een aantal was de locatie bekend, maar voor velen was het toch een eerste kennismaking.
Onder het genot van een kop koffie of thee en een peelkoek werd nog even een overzicht van de dagindeling gegeven: wandelen, lunch en nog een wandeling, waarna iedereen vrij was om nog wat te nuttigen, of naar huis te gaan.

De eerste wandeling was een wat langere met diverse onderbrekingen voor uitzicht over het water, uitleg over zaken die we tegen kwamen (grondwaterstand, droogte, een overvloed aan rupsen) en voorzichtige oversteken over knuppelbruggetjes.
Na deze wandeling van anderhalf uur was iedereen wel toe aan een lunch, die namens de KBO in het bezoekerscentrum werd opgediend.
Men kon zich te goed doen aan een kop soep, broodje ham, broodje kaas, divers fruit en een streeksapje.
Uiteraard werd de tijd ook ruimschoots benut om elkaar (nog) beter te leren kennen.

De tweede wandeling was een stuk korter en voerde langs een route met nog veel meer houtsnijwerk, onder andere een haas (of was het toch een konijn?), een prachtige libelle, die als een wip was vormgegeven. Een aantal zich blijkbaar nog jong voelende heren wilde kijken of je die ook kon gebruiken om elkaar te katapulteren.
Uiteindelijk kwamen we weer uit bij de uil aan het begin van de route.

Dankzij het mooie weer (zonnig en 20 graden) lieten sommigen zich nog verleiden tot een consumptie op eigen kosten op het buitenterras achter het bezoekerscentrum alvorens moe maar voldaan terug te keren naar Heeze.

Tekst: Maria van Loon
Foto’s: Leo Looijmans

Reacties zijn gesloten.