KBO 60 jaar

In aanloop naar het 60 jarig bestaan plaatsen wij regelmatig stukjes historie van KBO Heeze.
Deze stukjes zijn afkomstig uit het boek “Senioren hebben de toekomst” geschreven door Harrie Berkers en uitgegeven ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan. Deze stukjes zijn bewerkt en aangevuld en gaan tot ons jubileum in 2019

Deel 12

Gemeente dag

Op 25 september 1993 stond de Gemeente dag in het teken van ouderen en vond plaats in de tent achter het gemeentehuis. De KBO presenteerde zich, evenals het Rode Kruis; de Zonnebloem; hulpdiensten enz. Er was een optreden van het eigen ouderenkoor “Levensvreugde”. Ook was er een optreden van de Fanfare St. Nicasius op het gemeentehuisplein. In de tent was verder een demonstratie van “Meer bewegen voor Ouderen”.
Ed Kuypers hield een praatje met dia’s over de Flora en Fauna in en om Heeze.
Er waren optredens van “’t Meziek” uit de Weebosch en van Volksdansgroep Maroesjka. Natuurlijk werd ook de inwendige mens niet vergeten en de dag werd afgesloten met een bijzondere raadsvergadering, waar organisaties aan het woord kwamen die binding met de ouderen hadden.
Er was zelfs gezorgd voor gratis vervoer van degenen die dat nodig hadden.
De toenmalige voorzitter van de KBO, Frans v.d. Kruis, maakte van de gelegenheid gebruik om tijdens die speciale raadsvergadering te pleiten voor een eigen ruimte voor de KBO in “d’n Toversnest”. Het resultaat van o.a. dit pleidooi zou later “d’n Instap” genoemd worden.

d’n Instap
Op 24 september 1997 ging de langgekoesterde wens, een eigen ruimte, in vervulling. De ouderensociëteit “d’n Instap” werd geopend. Meteen werd ook een jeu de boules baan aangelegd. Dit werd mede mogelijk door de ontvangst van een subsidie van ƒ 15.000 gulden uit de opbrengst van de ouderenpostzegels ook wel zomerzegels genoemd. Hiervan kon men de inrichting bekostigen, zoals de aanschaf van tafels, stoelen, koffiemachine, gordijnen.
Met deze eigen ruimte was het mogelijk om de activiteiten uit te breiden met computercursussen, bridgen en bloemschikken.

Reacties zijn gesloten.