Feestelijke bijeenkomst op vrijdag 31 mei van alle leden en oud-leden van de leeskringen en creatief schrijven

Velen hadden de uitnodiging gehoor gegeven met uitzondering van een aantal dames en KBO-bestuursleden die op Hemelvaart-vakantie waren.
Het werd een feestelijke middag, geopend door onze voorzitster Roos Daemen ze had voor een gezellig en zeer gastvrij onthaal gezorgd.

De bijeenkomst werd geopend door Willy Veenis van Leeskring 3, die vertelde dat de eerste leeskring in 2003-2004 van start was gegaan en nu 3 groepen telt.
Zij memoreerde de overleden leden, waaronder de zeer gerespecteerde Dolf Lommers. Ook vertelde zij over de jaarlijkse uitjes, die in 2011 in Helmond van start zijn gegaan met een bezoek aan de nieuwe bibliotheek gevolgd door een literaire wandeling.
Daarna trad Mientje Versteeg van Leeskring 1 naar voren met een ode aan allerlei schrijvers incl. de zo bekende boektitels.
Rina Feyen van Leeskring 2 kwam met een ingenieus drukknoppen spel. We werden in 4 groepen ingedeeld en bestookt met allerlei vragen op literair gebied zoals:
“Wie was de schrijver van Jantje zag eens pruimen hangen” tot noem een vrouwelijke Nobelprijswinnaar.

In de pauze trad Desiree Hornikx voor het voetlicht met een eigen verhaal en nam zij ons mee naar het mysterieuze Schotland.

In het tweede deel van de middag was het de beurt aan de cursisten van creatief schrijven en vertelde Monique Beukema ons dat deze activiteit was gestart in augustus 2011 en met Kerst 2018 is beëindigd.
Een aldaar opgestane dichteres Harriet Godschalx droeg 2 gedichten voor.
“Over een waanzinnig kleine toren” en “De tuin der Tuin-ballade”. Hierna kwam Mirjam van Asten met een kolderiek alfabet, waarbij iedereen in de lach schoot.
Dat laatste was minder het geval bij het verhaal van Annemie van Asten over
“Ons Opoe” een rasechte Helmondse vrouw, die zij in haar hart had gesloten.

Aan Monique Beukema de eer om de middag met een kunstig geschreven woord-rijm” Cursisten” af te sluiten en de slogan: Maar in tijden van inspiratie zoek en wentel je dan in de wereld van het boek.
Zij bedankte iedereen voor de gezellige sfeer, die deze middag tot een geslaagde bijeenkomst had omgetoverd.

Natuurlijk volop dank aan de voorzitster Roos Daemen voor het onthaal door de KBO.
Tot slot waren er bloemen voor de initiatiefneemsters,
De opmaat naar het feest in september a.s. is in gang gezet!!!!!!