Fanatiek geschuif in Lierop

Op 14  januari zijn we voor de 2e keer naar Indoor Curling Brabant in Lierop gegaan. Net als de vorige keer werden we met koffie en vlaai ontvangen waarna we in 7 koppels werden ingedeeld.

Na uitleg van de spelregels en na even ingooien begon de strijd. Er stond heel wat op het spel, de winnaars mogen zich namelijk Kampioen Indoor curling Seniorenvereniging kbo Heeze 2020 noemen, plus een trofee in ontvangst nemen.

Indoor curling is het schuiven van “stenen” (model fluitketel) op een glad, groen tapijt met als doel midden in de cirkel te eindigen. Liefst op de middenstip want dat levert de meeste punten op. Maar het komt niet alleen aan op goed kunnen schuiven, er komt ook tactiek bij kijken. Uiteindelijk kan de laatste worp heel de situatie volledig veranderen.

Er zijn 6 ronden gespeeld en na iedere ronde werd de stand zichtbaar op het digitale scorebord. Bij de eindstand bleek dat 2 koppels gelijk als derde geëindigd waren. Maar de absolute winnaars waren Leo Looijmans en Jos Essing die vanaf de eerste ronde de leiding namen en die niet meer hebben afgestaan. Zij gingen dus met de eer en een bijzonder aandenken naar huis.

Het was heel gezellig en ontspannen. Een mooie gelegenheid om met andere mensen iets te ondernemen en elkaar zo beter te leren kennen. Dit is een leuke sport waar veel mensen plezier aan kunnen beleven. Wat de deelnemers betreft mag dit ieder jaar wel georganiseerd worden.

Reacties zijn gesloten.