Workshop digitale fotografie

Info activiteit

  • vrijdag | 2023-02-03
  • 09:00 - 11:30
  • dorpshuis 't Perron

Aan de slag met digitale fotografie bij de KBO in Heeze

Je fotografeert met veel plezier, maar je bent op zoek naar meer handvatten om nog mooiere foto’s te maken? Dan kun je terecht bij de KBO. Je kunt meedoen aan workshops die elk een eigen thema hebben. Op die manier ontdek je misschien de aardigheid van een heel nieuwe tak van fotografie en ervaar je een andere manier van kijken. Al doende verdiep je je kennis van het gebruik van je toestel en de vele mogelijkheden die daarin zitten. En zoals altijd geldt: kennis komt niet aanwaaien, je moet er wat voor doen. En dat kan door deel te nemen aan de onderstaand beschreven workshops. Een globale opzet van de workshop ziet er als volgt uit:

eerste ochtend : uitleg over het onderwerp en het passend gebruik van het toestel.

Tweede ochtend: samen op pad/aan de slag om in de praktijk te gaan fotograferen.

Derde Ochtend : Samen aan de slag met een praktijkoefening

Vierde ochtend: het bespreken van de gemaakte foto’s.

De workshops zijn voorzien op vrijdagochtenden van 9:00 u tot 11:30 u in de KBO ruimte van ‘t Perron in Heeze, of op een buitenlocatie. Dit hangt van het onderwerp af.

Vandaag start de tweede van de serie van 3 workshops ieder met een eigen thema.

Thema tweede workshop:

Architectuur fotografie

Stadsdelen afzoeken totdat je het juiste gebouw gevonden hebt, rare vormen, harde metalen en al dat lijnenspel in één foto weten te plaatsen. Het moet je ding maar zijn. Bij dit onderwerp neem ik je mee in de wereld van architectuurfotografie en geef ik uitgebreide tips voor het fotograferen van gebouwen. Elke dag worden er in Nederland weer veel nieuwe gebouwen uit de grond gestampt. Hier kun je experimenteren met compositie, scherptediepte, belichting en lijnenspellen.

Cursusdatums: 3-10-17 en 24 februari 2023