Rondleiding kasteel Heeze

Info activiteit

  • donderdag | 2022-04-21
  • 14:00 - 15:15

In Heeze, vlak bij het punt waar de Groote Aa en de Sterkselse AA bij elkaar komen, staat al meer dan 700 jaar een kasteel. Tot 1665 was dit een middeleeuws kasteel, waaronder Herbertus van Heeze en de familie van Horne gewoond hebben.
In 1665 werd het vervangen door een nieuw kasteel, ontworpen door Pieter Post, die ook de architect was van Huis ten Bosch, het paleis van onze koning!

U heeft vast en zeker wel eens langs kasteel Heeze gewandeld, over de oprijlaan of via de Boschlaan en gedacht: “Ik zou daar wel eens binnen willen kijken”.
Nou, die mogelijkheid is er.
Via de KBO kunt u deelnemen aan een speciale rondleiding door het middeleeuwse kasteel Eymerick en het 17e eeuwse ‘nieuwe kasteel’.
U hoort dan verhalen over de bijzondere bouwgeschiedenis van het kasteel en verhalen over de mensen die er gewoond hebben, u ziet de koetshuizen, een aantal bijzondere zalen en kamers, een heel bijzondere badkamer en een zeer interessante bibliotheek.
De rondleidingen vinden plaats in een groep van maximaal 12 personen op vrijdag 22 april  en dinsdag 31 mei, beiden om 14.00 uur. Duur van de rondleiding ongeveer 5 kwartier.
Volledigheidshalve vermelden wij dat de rondleidingen helaas minder geschikt zijn voor mensen die slecht ter been zijn of afhankelijk zijn van hulpmiddelen bij het lopen, zoals rollators of rolstoelen. Het kasteel beschikt niet over (invalide)liften.

Aanmelden voor een rondleiding gaat als volgt:
Geef je favoriete dag vóór 18 april aan bij Frans Segers, per telefoon 06-38255782 of per mail fjsegers026@gmail.com.
Aanmelding gaat op basis van Vol=Vol per dag.
De kosten zijn €5,- p.p contant en gepast te voldoen bij de toegang van het kasteel.