Bijeenkomst Rouw op leeftijd

Info activiteit

  • 08/01/2019
  • 14:00 - 16:15
  • Rouwcentrum Fiddelaers, Spoorlaan 9c
  • 2261092

Met het toenemen van de leeftijd nemen bij de meeste mensen de verlieservaringen toe.
Het verwerken van een verlies gaat niet alleen over het overlijden van ouders, partner, (klein)kinderen, broers- en zussen en vrienden maar ook over verlies van gezondheid, relatie, werk en woonplek.
Wat betekent het voor mensen als ze verlies na verlies moeten incasseren? Hoe doen mensen dat? En wat helpt bij het omgaan met verlies?
Daarnaast hebben we ook te maken met rouwende mensen in onze naaste omgeving. Hoe kunnen we die bijstaan? Kunnen we überhaupt iets voor hen betekenen?

Riet Fiddelaers-Jaspers, bekend verliesdeskundige en wonend in ons dorp, zal hierover met ons in gesprek gaan. Ze legt uit wat rouw nu eigenlijk is, dat rouw niet alleen verdriet is en dat ook ons lichaam rouwt. En wanneer is de wijze van rouwen ‘normaal’ en wanneer moet je je zorgen gaan maken. Rouw is namelijk geen ziekte maar een heel normaal verschijnsel bij een betekenisvol verlies, een pijnlijk en lastig verschijnsel, dat wel. Riet weet er op een gewone, lichte manier over te vertellen, met veel voorbeelden.

Aanmelden: via email kboheeze@gmail.com of telefonisch 040-2261092 t.n.v. Frans Segers.
Liefst z.s.m. doch uiterlijk zondag 23 december.

Contactpersoon: Frans Segers.