Bezoek Piet Hein Eek

Info activiteit

  • maandag | 2020-03-02
  • 14:00 - 16:00
  • Halvemaansttr. Eindhoven
  • 040- 2517822

Vandaag brengen wij een bezoek aan de showroom en designwinkel van Piet Hein Eek.

Piet Hein Eek is een ontwerper die in de jaren negentig afstudeerde aan de school die we nu kennen als de Design Academy in Eindhoven. In een tijd van welvaart in Nederland koos Eek ervoor een kast te ontwerpen van goedkoop materiaal: sloophout. Dit was dan ook zijn afstudeerproject en meteen een succes, het leverde hem veel aandacht en bekendheid op. Hij startte zijn bedrijf in Geldrop, waar hij meubels ontwierp en fabriceerde. In 2010 heeft zijn bedrijf een nieuwe plek gevonden: een oude Philipsfabriek op Strijp-R, vlakbij de bekende Strijp-S in Eindhoven. Hier is een compleet Piet Hein Eek-imperium ontstaan. Een supergave plek die we gaan bezoeken. Hier vind je zijn restaurant, showroom, een toffe designwinkel en een expositieruimte.

Even over de showroom en de designwinkel… Deze zijn beide top! Je ziet de designs van Piet Hein Eek van de afgelopen jaren terug, toegepast op allerlei manieren. Zijn meubels stralen een soberheid uit die je doet denken aan vroeger tijden. Tegelijkertijd zijn ze eigentijds en uniek. In de designwinkel vind je ook producten van veel andere designers. Van pannen tot lampen en fietsen, maar dan allemaal nét even anders.

Aanvang van deze middag is om 14.00 uur in het restaurant Piet Hein Eek: Halvemaanstraat 28, 5651 BK Eindhoven.We gaan er op eigen heen. Verzamelen bij bovenvermeld adres. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid. De kosten bedrage  € 6,00 per persoon. (incl. Koffie/thee met gebak).
Inschrijving: Donderdag 20 februari van 14.00 – 15.00 in dorpshuis ‘t Perron.
Contactpersoon: Marij Ludding-Ketelaars. Tel. 2517822.