Eerste cursusreeks “Werken met de e-Overheid Heeze” afgerond.

Op dinsdag 2 november ontvingen 11 cursisten een certificaat uit handen van directeur Luc Pruijn van Bibliotheek Dommeldal.

De cursus werd gegeven door vrijwilligers van de Seniorenvereniging kbo Heeze en een medewerker van de afdeling communicatie van de Gemeente Heeze-Leende met lesmateriaal van de bibliotheek.

In de afgelopen weken leerden de cursisten een eigen DigiD aan te vragen en hun zaken digitaal af te handelen op overheidssites en andere privacy gevoelige sites.

Deelnemen aan de samenleving heeft anno nu een digitale component. Het geeft de mens toegang tot informatiebronnen, de overheid, maatschappelijke organisaties, verenigingen, het ziekenhuis, sociale platforms enz. Veel mensen in onze gemeenschap willen dan ook graag deze vaardigheden eigen maken.
Deelname aan een cursusreeks “Werken met de e-overheid” reikt die kennis aan onder de geduldige begeleiding van de docenten en passend oefenmateriaal.

De eerste vervolgreeks voor 8 cursisten in november is dan ook weer volgeboekt. De derde reeks start op half januari 2022. Hiervoor zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.
Inschrijven is mogelijk via de website van de bibliotheek Dommeldal of aan de balie van de bibliotheek in ’t Perron in Heeze