Een ouderwets gezellige middag

Zo kun je de ledenmiddag die de KBO-Kring Heeze-Leende op 8 oktober organiseerde het beste omschrijven. De angst dat door de Corona-beperkingen er minder mensen zouden komen bleek ongegrond, bijna 100 mensen waren gekomen en dat zorgde voor een prima sfeer. Iedereen was blij dat er eindelijk weer iets groots georganiseerd werd.
Lekker weer samen, ouderwets gezellig en dat was ook het thema van deze middag:

TERUG NAAR ….

Na de opening door de voorzitter van de Kring Heeze-Leende, Roos Daemen, ging het doek open voor de eerste act, De Heleentjes. Heleentjes? Nooit van gehoord. Het bleken Liesbeth Lingers uit Heeze en Annie Verhoeven uit Leende te zijn die een voordracht hielden over vruuger, witte nog da……met verhalen, anekdotes, versjes en een liedje over vroeger op een zeer smakelijke en komische wijze gebracht.

Na de pauze kwam het duo Jan & Gerry die met hun repertoire naadloos aansloten bij het thema. Zij hadden allemaal oude Nederlandstalige wijsjes waardoor er veel meegezongen werd. Gerry activeerde de zaal door hier al zingend door te lopen en al snel waren de eersten al aan het dansen.
Tijdens de tweede pauze kon men de consumptiebonnen weer omzetten in drank en er werd iets hartigs geserveerd. De stemming bleef ook daarna er goed in want op het laatst werd diverse keren de polonaise gelopen, ook door mensen die normaal achter een rollator lopen, fantastisch.

Iedereen kan terugkijken op een geslaagde middag. In haar slotwoord bedankte Roos ook Annie en Liesbeth voor hun bijdrage. Haar laatste woorden klonken de aanwezigen als muziek in de oren: waarschijnlijk wordt door de Kring nog een middag georganiseerd. Wij zien ernaar uit.

Reacties zijn gesloten.