Druk bezochte najaars bijeenkomst

Op woensdag 26 oktober vond onze jaarlijkse najaars bijeenkomst plaats. Ofschoon het bestuur bang was dat door coronaperikelen veel mensen niet zouden durven te komen kwamen er toch ruim 100 leden naar deze bijeenkomst.

Na de opening en welkom door onze voorzitster Co van Laarhoven, was er eerst een bedankje voor Theo Bosch die ruim een half jaar als kandidaat bestuurslid heeft meegewerkt in het bestuur.
Helaas ziet hij af van een functie als bestuurslid i.v.m. drukke werkzaamheden als raadslid in de gemeente.

De bijeenkomst begon met een Extra Algemene Ledenvergadering omdat het bestuur versterkt moest worden met een bestuurslid voor het sociale domein. Gelukkig had Elly de Bruijn zich hiervoor kandidaat gesteld. Nadat zij zichzelf had voorgesteld aan de aanwezigen werd er gestemd. Zonder tegenstemmers werd zij aangenomen als nieuw bestuurslid.

Hierna begon het eigenlijke programma met een voordracht door sociaal makelaar Yvonne Cuijten over hoe wij langer thuis kunnen blijven wonen. De boodschap was vooral: begin op tijd met aanpassingen want als je wacht tot het nodig is dan ben je te laat.

Jeanne van de Loo was de volgende spreekster en zij gaf uitleg over het belang van bewegen en voeding voor ouderen. Blijf vooral bewegen en zit niet te lang stil. Je hoeft je voedingspatroon niet drastisch te veranderen maar eet veel groente en fruit zodat de spijsvertering goed blijft werken. Een gezond lichaam zorgt ook voor een gezonde geest.

In de daarop volgende pauze werd deze keer geen worstenbroodje uitgedeeld maar een broodje gezond zoals het volgens Jeanne behoort te zijn.

Ter afsluiting kwam het duo Mari de Bijl en Eric van Dijk de zaal een half uur vermaken met droge humor, spitsvondige woordspelingen en ontroerende liedjes. Terugkijkend mogen we vaststellen dat het een geslaagde, maar ook een gezellige en  leerzame middag was.

Reacties zijn gesloten.