De jaarlijkse ‘Taptoe’ in de Soeverein Arena was weer ‘top’

Zondagmiddag 14 oktober was het wederom verzamelen geblazen bij ’t Perron om in 2 bussen te vertrekken naar Lommel voor de internationale Belgische taptoe.

Op de warmste 14 oktober in België ooit, kozen veel mensen toch om deze in de Soeverein Arena door te brengen.
We kregen een indrukwekkend spektakel van militaire muziekkorpsen voorgeschoteld en werden opgewarmd door lokale drumband Hoop In De Toekomst.

Carl Huybrechts was presentator van dienst en bij het begin van het concert waarschuwde hij voor het gebruik van vuurwerk en explosieven.
Huybrechts knoopte de optredens aan elkaar op erg ludieke wijze en zorgde zelfs soms voor interactie met de artiesten.

Het Internationale Taptoe concert bevatte militaire muziekkorpsen van over heel de wereld. Stuk voor stuk in traditionele klederdracht en met kenmerkende muziek. Vooral het Oekraïense gezelschap maakte indruk. Het is opvallend hoe gedisciplineerd de Oekraïners zijn, hun optreden is perfect synchroon.
Bovendien verdienen ze respect omdat zij het enige korps zijn dat echt nog aan het front staat bij de Oekraïense soldaten.

De vele muzikanten werden ook vergezeld door enkele dansgroepen. De rolschaatsers van Estland waren daarbij een boeiende verschijning. Opvallend was de leeftijd van deze danseressen: de jongste dame van één van de dansgroepen was amper 6 jaar oud.
Desondanks was het merendeel van de bezoekers van oudere generaties. Het concert bevatte ontzettend veel moderne muziek. Van Katy Perry tot Metallica, vermengd met af en toe traditionele composities.

Als afsluiting kregen we een indrukwekkende finale met deelname van alle gezelschappen voorgeschoteld.