Dagtocht Zaanse Schans woensdag 20 juli

In alle vroegte stonden de deelnemers al te wachten bij dorpshuis ’t Perron. Om klokslag 8.30 uur vertrokken we richting Zaanse Schans maar eerst nog een stop bij “De Engel” in Houten, voor koffie of thee met een heerlijk stuk appeltaart, waarna de reis weer verder ging richting Amsterdam Noord.

Daar lag de boot al op ons te wachten voor de tocht door het havengebied richting de Zaanse Schans. Na de broodjeslunch konden we boven op het dek verder genieten  van het prachtige uitzicht met bruggen en sluizen die voor ons open gingen, een belevenis op zich.

Na de laatste brug was er opeens een openbaring, we waren in de Zaanse Schans wat een schoonheid op Nederlandse bodem. Het was heel verrassend om te zien als je komt aangevaren met al die molens en oude huizen, “een plaatje”.

Gelukkig was de warmte verdreven en kon niets ons tegenhouden om door het dorp te lopen en de diverse winkeltjes in oud Hollandse stijl te bezoeken. Ook de molens waren de moeite waard om binnen te lopen en te kijken naar al die mooie oude ambachten.

Om 15.30 was het tijd om weer richting Heeze te rijden, maar eerst naar “De Engel” in Houten waar deze bijzondere dag werd afgesloten met een heerlijk diner.
Met veel enthousiasme zwaaiden we elkaar goede dag na een zeer voldane reis

Reacties zijn gesloten.