Dagreis Boottocht over de Linge en bezoek aan het Chocolade Atelier – 10 juli 2019

Afgelopen woensdag vertrokken we om ongeveer 8:45 met 141 goedgemutste deelnemers in 3 EMA-bussen over de A2 naar Leerdam.
Om even over tienen arriveerden we bij de Rederij Leerdam, waar we werden ingescheept in 2 rondvaartboten voor een tochtje van ongeveer 90 minuten over de Linge. We werden meteen getrakteerd op een heerlijk bakkie koffie of thee met appelgebak. Het was droog weer en zelfs boven op de boot goed te hebben. Genieten dus, vooral van de prachtige omgeving in de Betuwe.

Tegen twaalven vertrokken we voor onze lunch door de Betuwe via Nieuw-Lekkerkerk met de ooievaars naar een sfeervolle locatie in Kinderdijk, het dorp van de vele molens. Het was weer een echte KBO-lunch, met kroketten dus.
Rond 14:00 werd onder een beetje regen koers gezet richting het chocolade atelier van Noppen te Ridderkerk, waar de heer van Noppen een geweldige presentatie gaf over cacao en kunstige chocolade, die zelfs goed voor de lijn zou zijn.
Er werd tussendoor flink geproefd en later gekocht.

Even na 17:00 ging het weer huiswaarts en op weg naar het prima 3-gangen diner in restaurant SEN te ’s Gravensmoer, waar we om pas 19:40 aankwamen, vanwege lange files en een open brug.
Onder het genot oud-Hollandse krakers werd rond 21:00 de thuisreis ingezet. De temperatuur was de hele dag prima en van de regen hebben we weinig last gehad.

Foto’s: Henk Gubbels

Reacties zijn gesloten.