Aan de slag met digitale fotografie bij de KBO in Heeze

Je fotografeert met veel plezier, maar je bent op zoek naar meer handvatten om nog mooiere foto’s te maken? Dan kun je terecht bij de KBO. Je kunt meedoen aan workshops die elk een eigen thema hebben. Op die manier ontdek je misschien de aardigheid van een heel nieuwe tak van fotografie en ervaar je een andere manier van kijken. Al doende verdiep je je kennis van het gebruik van je toestel en de vele mogelijkheden die daarin zitten. En zoals altijd geldt: kennis komt niet aanwaaien, je moet er wat voor doen. En dat kan door deel te nemen aan de onderstaand beschreven workshops. Een globale opzet van de workshop ziet er als volgt uit:

eerste ochtend : uitleg over het onderwerp en het passend gebruik van het toestel.

Tweede ochtend: samen op pad/aan de slag om in de praktijk te gaan fotograferen.

Derde Ochtend : Samen aan de slag met een praktijkoefening

Vierde ochtend: het bespreken van de gemaakte foto’s.

De workshops zijn voorzien op vrijdagochtenden van 9:00 u tot 11:30 u in de KBO ruimte van ‘t Perron in Heeze, of op een buiten locatie. Dit hangt van het onderwerp af.

Table top fotografie,

Zet wat spullen neer en kijk daar eens naar. Hoe zou je daar nu een mooie foto van kunnen maken? Wist je dat je thuis een hoop lol kunt beleven als fotograaf? Met een tafel en wat simpele hulpmiddelen kun je dagenlang creatief bezig zijn. Deze vorm van fotografie noemen we ‘table top fotografie’  Als fotograaf heb je geen excuus om je te vervelen, je kunt hooguit wat gezinsleden in de weg zitten. Onderwerpen zijn o.a. een CD met druppels water; een aansteker, glaswerk etc.

cursusdatums 6-13-20 en 27 januari 2023

Architectuur fotografie

Stadsdelen afzoeken totdat je het juiste gebouw gevonden hebt, rare vormen, harde metalen en al dat lijnenspel in één foto weten te plaatsen. Het moet je ding maar zijn. Bij dit onderwerp neem ik je mee in de wereld van architectuurfotografie en geef ik uitgebreide tips voor het fotograferen van gebouwen. Elke dag worden er in Nederland weer veel nieuwe gebouwen uit de grond gestampt. Hier kun je experimenteren met compositie, scherptediepte, belichting en lijnenspellen.

Cursusdatums: 3-10-17 en 24 februari 2023

Straatfotografie

Op straat gebeurt van alles. Dat wil je vastleggen. Straatfotografie is een fotografiegenre waarbij mensen op publieke plaatsen zoals straten, parken en metrostations gefotografeerd worden zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Het is een kunstzinnige vorm van candidcamerafotografie die natuurlijke in plaats van geposeerde foto’s oplevert. We kiezen voor een specifiek onderwerp in de straatfotografie na de eerste bijeenkomst.

Cursusdatums: 3-10-17 en 24 maart 2023

Facultatief:

Excursie van een hele dag naar een fototentoonstelling,  De datum nog nader te bepalen.

De totale kosten voor deelname aan deze 3 workshops zijn voor KBO leden € 40,– en voor niet KBO leden € 50,-De kosten zijn inclusief koffie/thee bij de lessen in ‘t Perron

Cursusleiding: Bert Keet

aanmelden via e-mail: bertkeetfotografie@gmail.com