Vernieuwde cursus fotografie

Tijdens de workshops over Landschapsfotografie; Stedenfotografie en Macrofotografie kwam de vraag naar voren om meer workshops te organiseren maar dan met andere onderwerpen.
Gekozen is voor drie nieuwe thema’s die aansluiten bij dit jaargetijde. Er zullen workshops georganiseerd worden over avond- en nachtfotografie; winterfotografie en portretfotografie. De globale opzet van de workshops is dezelfde als de vorige workshops:

eerste ochtend : uitleg over het onderwerp en het passend gebruik van het toestel.
Tweede ochtend : samen op pad om in de praktijk te fotograferen.
Derde ochtend : het bespreken van de resultaten.
De workshops zijn voorzien op vrijdagochtenden van 9:00 u tot 11:30 u in lokaal 1.06 in dorpshuis ’t Perron.

Een beschrijving van de onderwerpen:

Avond- en Nachtfotografie:
Avond- en Nachtfotografie is een ideale gelegenheid om te spelen met licht en daardoor het gedrag van je fototoestel beter te leren kennen.
Bij daglicht heb je meestal genoeg licht, maar als het donker is heb je veel meer tijd nodig om een goed belichte foto te krijgen. Een flitser wordt bij nachtopnames gebruikt om bijzondere effecten te krijgen. Het gebruik van een statief bij de langere belichtingstijden is zeker nodig.
Datums: 14- en 21 december. De nabespreking is 4 januari.

Winterfotografie:
De winter is een heel mooi seizoen om te fotograferen. Denk hierbij een sneeuwlandschappen in de stralende zon, bevroren sloten en meertjes en rijp op boomtakken en planten. Ook het licht is in de winter heel anders door de laagstaande zon. Vanwege de kou reageert je toestel ook heel anders dan je gewend bent.
Datums: 11- en 18 januari op een buitenlocatie en de nabespreking op 25 januari.

Portretfotografie:
Bij een portret waarop het hoofd en de schouders staan afgebeeld zullen de meeste mensen aan een schoolfoto of een foto voor een paspoort denken.
Maar er is zoveel meer. Probeer maar eens een foto te maken waarop de handen ook staan, of de mens ten voeten uit. Het belichten van het model vraagt ook om goed te kijken naar het effect van de lampen op het lichaam. Er zullen meerdere mogelijkheden en kenmerken van het belichten worden besproken.
De tweede les zal worden geoefend met fotostudio apparatuur.
Datums: 15- en 22 februari en de nabespreking op 1 maart.

Facultatief een excursie van een hele dag naar een tentoonstelling of een te fotograferen buitenlocatie.
Cursusleiding: Bert Keet.
Kosten: € 10,00 per onderwerp van drie bijeenkomsten.
Aanmelden:bij contactpersoon Ben Odijk. Mail: benodijk@outlook.com of 06-45270088