Vernieuwde cursus fotografie
In de vernieuwde opzet wordt aan 3 onderwerpen aandacht geschonken. Dit zijn: landschapsfotografie, stedenfotografie en macrofotografie.
De globale opzet is als volgt:
eerste ochtend: uitleg over het onderwerp en het gebruik van het toestel.
tweede ochtend: samen op pad om in de praktijk te fotograferen
derde ochtend: Het bespreken van de resultaten.
De onderwerpen zijn:

Landschapsfotografie
Dit is een van de populairste vormen van fotografie. Als je er oog
voor hebt zijn er veel mooie plekjes. Ook in Heeze. Het licht is een belangrijk onderdeel van een mooi landschap. Je kunt elk moment van de dag gaan fotograferen en als het mis gaat kun je teruggaan. Hel landschap verandert elke keer en het loopt niet weg. Het fotograferen van landschappen vereist bijzondere instellingen van je toestel. In de cursus wordt hier ook uitgebreid aandacht aan besteed.

Stedenfotografie
Vrijwel iedereen waagt zich tijdens de vakantie aan het fotograferen van gebouwen in een stad (of dorp) en als je dan thuis op de PC of laptop naar de foto kijkt dan valt het resultaat soms tegen. Het fotograferen van gebouwen vraagt om een bijzondere kijk van wat je wel en wat je niet op de foto wilt zetten. Met een goede compositie staat of valt de foto. Elke plaats heeft zijn eigen bijzondere kenmerken om te fotograferen. De kunst van stedenfotografie is om de ziel van een stad te laten zien. Deze wordt bepaalt door alles wat er leeft en rondloopt.

Macrofotografie
Met macrofotografie probeer je een klein onderwerp helemaal in beeld te krijgen. Je kruipt a.h.w. heel dicht bij je onderwerp. Vaak wordt het ook “dichtbij-fotografie” genoemd. Met de meest eenvoudige toestellen kun je al macro- opnamen maken. Het vraagt wel een goede voorbereiding en geduld om te kijken voor je op de ontspannerknop drukt. Ook het fotograferen van bloemen, planten, vlinders etc. valt meestal in de categorie macrofotografie.
De cursussen worden gegeven op vrijdagochtenden van 9.00 uur tot 11.30 uur in KBO-lokaal 1.06 in dorpshuis ’t Perron en vinden plaats op de navolgende datums:
Landschapsfotografie: 6-, 13-en 20 juli 2018
Stedenfotografie: 3-, 10-, en 17 augustus 2018
Macrofotografie: 5-, 19-, en 26 oktober 2018
Elke tweede lesochtend is op een (buiten) locatie.
Facultatief een excursie van een hele dag naar het Landschapspark in Duisburg Noord.
Datum nader te bepalen in overleg met de deelnemers.
Docent: Bert Keet
Kosten: € 18,00 per onderwerp. Wilt u alle drie de onderwerpen volgen, dan kan dat ook. De kosten bedragen dan € 45,00 voor het geheel.
Informatie en/of aanmelding bij: Ben Odijk. Mail: benodijk@outlook.com tel. 06 45270088