Workshops Fotografie

Iedere workshop bestaat uit:
• Eerste ochtend: uitleg over het onderwerp en het passend gebruik van het toestel.
• Tweede ochtend: samen op pad om in de praktijk te fotograferen.
• Derde ochtend: het bespreken van de resultaten.
Een beschrijving van de onderwerpen:

Dierenfotografie
Dierenfotografie is een vak apart. Je moet daarbij op heel andere dingen letten dan bijvoorbeeld bij het fotograferen van kinderen. Je moet rekening houden met de instellingen van je camera, de compositie van de foto en met de obstakels in de dierentuin. Een dagje naar de dierentuin kan een ideale gelegenheid zijn om je camera te gebruiken. Er zijn zoveel diersoorten te zien en dan heb je het nog niet eens over de verschillende aanwezige bloemen en planten.
Datums: 4-, 11- en 18 oktober 2019 Met een bezoek aan de dierentuin (evt. Dierenrijk) op 11 oktober. of op een nader te bepalen dag in die week. De nabespreking is dan 18 oktober.

Stadsfotografie
De kunst van stadsfotografie is om de ziel van de stad te laten zien. Deze wordt bepaald door alles wat er staat én wat er leeft. Zo horen gebouwen, monumenten en voetgangers bij de stad, maar ook de mensen in de winkelstraten en op de markt. Het is altijd belangrijk om die sfeer in je foto te krijgen, of je nu een stad in de buurt kiest of aan de andere kant van de wereld. Wel zijn er natuurlijk grote verschillen tussen het fotograferen van een stad dicht bij huis en eentje duizenden kilometers verderop.
Datums: 1-, 8- en 15 november 2019.

Stillevens
Voor het fotograferen van een stilleven kun je alle tijd nemen. Je bepaalt zelf tot in de puntjes nauwkeurig de aankleding, de compositie en de licht- en de schaduwval. Omdat je zelf zoveel invloed hebt, is het fotograferen van een stilleven een goede manier om met je toestel en de instellingen van je toestel te oefenen.
Datums: 29 november en 6- en 13 december 2019.

Facultatief: een excursie van een hele dag naar een tentoonstelling of een te fotograferen buitenlocatie.

Cursusleiding: Bert Keet.
De workshops vinden plaats op vrijdagochtenden van 9:00 uur tot 11:30 uur, in lokaal 1.06 van dorpshuis ‘t Perron.
Kosten: € 10,00 per onderwerp van 3 sessies.
Aanmelden: bij Ben Odijk via mail benodijk@outlook.com of telefoonnummer: 06 4527 0088. Graag aangeven of u alle onderwerpen wil volgen of kiest voor een bepaald onderwerp. Max: 8 personen per onderwerp.