In ons winterprogramma is weer plaats ingeruimd voor computercursussen en workshops.
Het wordt voor iedereen steeds belangrijker om te gaan werken met digitale middelen, mede door het feit dat allerlei oudere faciliteiten worden afgebouwd (bv. acceptgiro’s of handmatige overschrijvingen) en de kosten daarvan sterk worden verhoogd.

We worden haast gedwongen om in deze trend mee te gaan. Vandaar dat we als Seniorenvereniging kbo Heeze als vervolg op de activiteiten uit 2018, zoals Klik&Tik en de computerinloop, samen met de Bibliotheek en mogelijk met de KBO’s van Leende en Sterksel en de PVGE, een aanvullende programma hebben opgesteld.
Hierin willen we aandacht besteden aan de negatieve publiciteit, die in de media gegeven is aan misbruik en oplichting. Wij willen onze ouderen hierop beter voorbereiden en de nodige inzichten verschaffen.
Ons voorlopig programma bestaat uit 3 delen, dit afhankelijk van het feit of wij tijdig genoeg vrijwilligers (kunnen) vinden om ons te assisteren bij en het geven van deze lessen.

1. Veilig internetten voor beginners (oktober/november 2019)

2. Werken met de digitale overheid (januari/februari 2020).
Hierin zal gedurende 4 cursusdelen/modules aandacht worden besteed aan onderwerpen als E-overheid en Digid, Gemeentelijke informatie en aanvragen, kennismaking met “mijn” omgevingen zoals SVB, Werk.nl, Toeslagen en Overheid. Deze cursus draait al in Geldrop/Mierlo, Nuenen en Son en zal aan onze Gemeente worden aangepast. De ervaringen daar zijn, dat een cursus Veilig Internet wordt aanbevolen voor de meeste gebruikers.

3. Van 20- t/m 24 januari 2020 is het week van SeniorWeb, waarvan wij als Seniorenvereniging Ambassadeur zijn. In deze week geven wij 5 dagen via Workshops aandacht aan diversen onderwerpen, zoals fotografie, omgaan met de verkenner, e.a.

Een vervolgcursus Veilig Internet voor gevorderden in 2020 is in voorbereiding.

Doorgaan is afhankelijk van de belangstelling en het aantal inzetbare vrijwilligers.
Nadere informatie over de cursussen kunt U vinden in onze maandelijkse nieuwsbrieven.