Christ Vreede clubkampioen biljarten 2022 bij De Vrolijke Ketsers.

Biljartclub DVK, onderdeel van Senioren KBO Heeze, organiseerde onder grote belangstelling van de leden op maandag 19 dec 2022 voor de vierde keer de finaleronde van de individuele clubkampioenschappen in ’t Perron.

Twaalf spelers (de drie periodekampioenen en de nummers twee) van de maandag en de woensdag hebben in de afgelopen weken tegen elkaar gestreden om vier finaleplaatsen.

De finalisten waren Jac vd Heijden en Tinie Verhulst (maandag) en Frans Segers en Christ Vreede (woensdag).

De uiteindelijke winnaar van de maandaggroep werd Jac vd Heijden. Hij versloeg Tinie Verhulst met duidelijk verschil 115% tegen 78% van het aantal te spelen caramboles.

De woensdaggroep werd afgetekend gewonnen door Christ Vreede die Frans Segers in het tweede gedeelte van de partij geen schijn van kans meer gaf. Christ bereikte daar een verrassend hoog niveau (2,8 gemiddeld in de laatste acht beurten) en scoorde in zijn partij ruim driemaal het aantal te maken caramboles (322%) terwijl Frans het gewoon goed deed, hij haalde op één puntje na zijn moyenne. Dat beloofde wat voor de finale.

Maar eerst de partij om de derde plaats tussen Frans Segers en Tinie Verhulst. Frans maakte het verschil in de eerste zes beurten en Tinie kon dit niet meer goed maken. Zodoende eindigde Frans Segers verdiend op de derde plaats.

De finale tussen Jac vd Heijden en Christ Vreede was een enerverende partij. Jac begon voortvarend en produceerde in de tweede beurt al een serie van 11. Na tien van de vijftien beurten had Jac nog een grote voorsprong : 96% tegen 67% van het aantal te maken caramboles. In de laatste vijf beurten evenaarde Christ zijn hoge niveau van de halve finale en maakte hij nog 13 caramboles (gemiddelde in deze fase was 2,6!) tegen Jac 4. Daarmee was de beslissing gevallen en werd Christ Vreede de verdiende clubkampioen 2022 met 211% tegen 111%.

Aansluitend volgde de prijsuitreiking waarna er nog een gezellig potje werd gebiljart.

Alle aanwezigen en medewerkers van ’t Perron bedankt voor deze geslaagde, drukbezochte en gezellige biljartmiddag in ’t Perron!

 

Foto’s: Ad van Hout en Harry Verhagen

Reacties zijn gesloten.