Biljarten DVK, Jan Manders wint competitie 2019

Biljartclub De Vrolijke Ketsers (DVK) organiseerde in 2019 voor de eerste keer een individuele competitie. Zoals wellicht bekend wordt er op twee middagen, maandag en woensdag, gebiljart. De competitie is zo opgezet dat er per kwartaal een periodetitel te winnen is, zowel op maandag als op woensdag.
Op maandag 23 december kwamen de periodekampioenen tegen elkaar uit in de finaleronde.

De kwartfinales:

Maandaggroep: Guus van de Pol – Frans Stallaart en Frank Verschure – Jan Manders

Guus kon zijn niveau in deze partij niet behalen, terwijl Frans Stallaart de ballen goed raakte en verdiend won van een geduchte tegenstander. Frank Verschure en Jan Manders maakten er een spannende partij van, beiden speelden met 130% en 150% ver boven hun gemiddelde en Jan won, ondanks het feit dat Frank een hele mooie serie van 9 caramboles produceerde.

Woensdaggroep: Tinie Verhulst – Frans Segers en Frans Boonen –  Wim van Eert

Tinie schoot uit de startblokken met in de derde beurt een ongekend hoge serie van 10 caramboles. Frans Segers heeft zich dapper geweerd en kwam met series van 5 en 7 nog dichtbij, maar kon de partij niet meer winnen. Beiden speelden met 175% en 137% ver boven hun gemiddelde. In de partij tussen Frans Boonen en Wim van Eert speelde de wedstrijdspanning mogelijk parten en Wim wist op t nippertje te winnen.

In de halve finales speelde Frans Stallaart tegen Jan Manders en Tinie Verhulst tegen Wim van Eert.

Frans Stallaart kon de verwachtingen na zijn eerste partij niet waarmaken terwijl Jan Manders zijn vormvast hield en daarmee de partij naar zich toetrok. Tinie Verhulst sprokkelde de puntjes bij elkaar, speelde opnieuw boven zijn gemiddelde en won van Wim van Eert die niet tevreden was met zijn spel.

De finale:

De finale tussen Tinie Verhulst en Jan Manders was eerder heel spannend dan heel goed. Beiden kwamen moeilijk tot scoren en gaven ook niet veel goede ballen weg. Het werd een relatief snelle partij waarin Jan Manders halverwege een voorsprong opbouwde, Tinie wel begon in te lopen maar op het beslissende moment 1 carambole te kort kwam om te winnen. Daarmee besliste Jan de finale in zijn voordeel en werd de eerste clubkampioen van DVK.

Aansluitend volgde een gezellige, drukke prijsuitreiking, in aanwezigheid van een ruime vertegenwoordiging
van het KBO-bestuur.

Namens de organisatie DVK