Biljarten DVK, Cees van Mook is clubkampioen 2021

Biljartclub De Vrolijke Ketsers (DVK) organiseerde in 2021 voor de derde keer een individuele competitie. Zoals wellicht bekend wordt er op twee middagen, maandag en woensdag, gebiljart. De competitie is zo opgezet dat er per kwartaal een periodetitel te winnen is, zowel op maandag als op woensdag.

Ten gevolge van Covid-19 kon de finaleronde pas in 2022 gespeeld worden

Op woensdag 16 februari streden de vier finalisten, Theo Bakermans, Jan Manders, Jan van Dijk en Cees van Mook om de winst.

De winnaar van de halve finale van de maandaggroep werd Theo Bakermans, die Jan Manders (de clubkampioen van 2019 én 2020) wist te verslaan. Halverwege de partij werd duidelijk dat Jan maar niet in zijn spel kon komen (4-7 achter) en niet kon volgen. Theo scoorde vervolgens nog bijna elke beurt. Het werd 13-5 en met maar vijf poedels (nul-beurt) kwam hij boven zijn gemiddelde uit. Theo Bakermans dus naar de finale!

De winnaar van de halve finale van de woensdaggroep werd Cees van Mook, die halverwege de partij een voorsprong had van 14-5, waarna Jan van Dijk met een prachtige serie van 10 (de hoogste van de finaleronde) langszij kwam. Cees antwoordde met series 3, 3 en 4 en die kloof kon Jan niet meer dichten. De partij eindigde met 25-19 in het voordeel van Cees. Een prima resultaat van 166,67% t.o.v. zijn aantal te maken caramboles (15). En ook Jan presteerde bovengemiddeld met 105,56%.
Cees van Mook naar de finale!

De finale:

De finale ging dus tussen Theo Bakermans en Cees van Mook, die er een hele mooie en spannende partij van hebben gemaakt. In het begin zag het daar echter niet naar uit. Hoewel Theo steeds rond zijn gemiddelde scoorde nam Cees vanaf beurt vier de leiding met een serie van 6. Hij bouwde zijn voorsprong uit naar 16-8 na acht beurten. Met nog drie series van 3 achter elkaar leek het pleit beslist, want met ieder nog één beurt te gaan was het 25-12 voor Cees. Theo gaf de moed niet op en kwam met een serie van 7 tot 19. Het publiek reageerde enthousiast in die spannende slotfase. Theo bleek slechts één carambole te kort te komen voor de winst!

Zowel Theo als Cees hebben heel goed gespeeld met respectievelijk 166,67% en 158,33% t.o.v. hun aantal te maken caramboles. Het publiek beloonde beiden met een welverdiend applaus.

Cees van Mook is echter de verdiende winnaar geworden en clubkampioen van 2021!

Aansluitend volgde een gezellige, drukke prijsuitreiking. Meerdere bestuursleden van de KBO toonden belangstelling en waren tot en met de prijsuitreiking aanwezig. Bedankt daarvoor!

Namens de organisatie DVK

Harry Verhagen