BILJARTCLINIC IN DORPSHUIS ‘T PERRON

KBO Heeze viert in 2019 het 60-jarig jubileum en het bestuur van de KBO heeft daarom alle activiteitengroepen, en dus ook biljartclub de Vrolijke Ketsers, uitgenodigd om een activiteit te organiseren voor hun leden.

Er werd gekozen voor een biljartclinic op woensdagmiddag 18 september. De clinic werd verzorgd door
Harrie van de Ven, momenteel de nummer 14 driebanden van Nederland en in t verleden 13x kampioen van Nederland en 4x Europees kampioen in verschillende spelsoorten.

Het was gezellig druk in Dorpshuis t Perron in Heeze, waar de gasten op de tribune en de zitplaatsen rondom het biljart goed zicht hadden. Zo’n 52 liefhebbers bezochten deze middag en zij waren na afloop zeer tevreden en drie uur lang betrok Harrie van de Ven de bezoekers bij een fantastische demonstratie van zijn kunnen.

Harrie gaf duidelijke uitleg over de verschillende spelsoorten, het materiaal, de juiste houding en met name ook het mentale gedeelte. Biljarten is een concentratiesport en hij benadrukte dat iedereen zijn niveau kan verbeteren door te letten op de basistechnieken en vooral de focus te leggen op het zuiver afstoten van de speelbal. Iedereen die wilde kon aan de tafel komen en vragen stellen of stootproblemen voorleggen. Op een fijne en ook grappige manier kon hij de biljarters helpen beter inzicht te krijgen in wat ze fout doen en hoe het beter kan.

Al met al een heel geslaagde activiteit met tevreden bezoekers en ook Harrie sprak van een mooie middag.

Namens de organisatie
Henk Gubbels, Guus van de Pol en Harry Verhagen
(foto’s Henk Gubbels)

Reacties zijn gesloten.