Bezoek Textielmuseum Tilburg op dinsdag 28 januari

Het welkom met koffie en taart vond plaats op de 2e verdieping. Daar werden we opgehaald door de 2 gidsen, die met super veel enthousiasme vertelde over het werkproces van vroeger en nu.

De combinatie van inspirerende tentoonstellingen, educatieve programma’s en het gespecialiseerde TextielLab voor het maken en innoveren van textiel maakt het museum uniek in zijn soort.
In het TextielLab, het kloppende hart van het TextielMuseum, kijk je mee over de schouders van (inter)nationale kunstenaars en ontwerpers. Hier onderzoeken zij samen met onze experts de eindeloze mogelijkheden van textiel.
Voor de meeste van ons was het een complete verrassing, dat er zoveel gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologieën. Vooral de numerieke besturing van de computergestuurde machines was een eyeopener.

Diverse zeer bekende ontwerpers zijn actief in het TexielLab van het museum, denk maar aan Victor en Rolf, Jan Tamineau en Piet Hein Eek.
Ook vanuit het buitenland komen de opdrachten binnen. Veel verschillende producten worden in het TextielLab vervaardigd, zoals vloerkleden, omslagdoeken, tafelkleden, enz.. Ze mogen zich zelfs Hofleverancier noemen.
De expositie met de prachtige kanten jurken, werd met name door de dames zeer gewaardeerd.

We waren niet de enige die deze dag hadden uitgekozen voor een bezoek. Hierdoor gaf de lunch wat problemen door de wachttijden.

Al met al een geslaagd uitje.

 

Reacties zijn gesloten.