Bezoek Internationale Taptoe België in Lommel. Een genot om naar de kijken en te luisteren.

Zondagmiddag 13 oktober vetrokken we met 79 deelnemers, in twee bussen, naar de Internationale Taptoe van België in de Soeverein Arena in Lommel.
Om 14.00 uur begon de show met als presentator Carl Huybrechts.
De eer om dit jaar de Internationale Taptoe België te openen was weggelegd voor de Misook Dance Troupe samen met de Republican South-Korea air force band onder leiding van Major Jang Djong Jaleu. Zij speelden een combinatie van traditionele Koreaanse militaire muziek. En dat terwijl de Misook Dance Troupe het beste van zichzelf gaven in elegante Zuid-Koreaanse danspassen met bijhorende traditionele trommels. The republic South-Korea air force band is wereldberoemd en werken jaarlijks zo’n 200 concerten af. Zij waren ook te gast bij de openingsceremonie van de olympische spelen in 2000. De Choreografe Misook die haar naam aan de dansgroep gaf is trouwens professor aan de universiteit en Chief of Korean Traditional Arts Federation.

Geen taptoe zonder doedelzakmuziek en daar zorgden de Massed pipes & drums, samengesteld met bands uit België en Nederland voor. Onder leiding van leading drum major Marc Raus, vulden the Dutch Pipes and Drums, the 48th Highlanders of Holland, the For Freedom Pipe Band, the West-Coast Pipe Band, the Blended Tartans en the Red Hackle Pipe Band de taptoe vloer in zijn geheel.

Voorts was het genieten bij optredens van onder anderen:
DMA Band België
Södertörn Home Guard Band Zweden
Crescendo – bicycle Nederland (in Volendamse klederdracht op de fiets)
ITB Highland Dancing Team Internationale
Trompetterkorps der Koninklijke marechaussee Nederland
Bersagliere San Dona di Piava Italië (alles in looppas)

Omstreeks 16.45 uur was het tijd voor de grote finale en het slot, daartoe kwamen alle deelnemers, een 500-tal in het totaal, nog éénmaal terug. Zij namen afscheid van het grote publiek op de tonen van de Europese Hymne. Maar helemaal afgesloten werd er op de hit van Willy Sommers: “Laat de zon in je hart”.
We hebben meer dan genoten van deze bijzondere kijk- en luisterervaring.
Wat ons betreft bij leven en welzijn tot VOLGEND JAAR.