Bezoek aan ‘’s-Hertogenbosch

Vrijdag 12 mei j.l. vertrokken we met de bus vanaf ‘t Perron naar Den Bosch. In het centrum, op de Parade, werden we opgewacht door 3 stadsgidsen van Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch.
Na het verdelen in 3 groepen zijn we de stad ingewandeld waar we onderweg diverse mooie dingen van Den Bosch konden aanschouwen, mooie geveltjes en er werd een verhaal verteld over de poorten van Den Bosch, die niet zichtbaar maar ingebouwd zijn.

Om circa 12:30 stond de lunch klaar in De Bossche Kelders. Hier werd lekker gegeten en vooral gezellig gekletst over van alles en nog wat. Na de lunch gingen we aan boord van fluisterbootjes voor een historische vaartocht over de Binnendieze. Te bedenken dat dit ooit het open riool van Den Bosch was en het water voor van alles en nog wat gebruikt moest worden, inclusief drinkwater!

Een prachtig initiatief van de twee heren Jan van der Eerden en Hein Bergé om het dempen van de Binnendieze te verhinderen zodat nu prachtige vaartochten mogelijk zijn.

Na de vaartocht werd bij het Bolwerk het bezoek aan Den Bosch afgesloten met het nuttigen van een Bossche bol met koffie of thee. Er kon nog even worden nagepraat met een drankje alvorens naar de opstapplaats werd gewandeld. Omstreeks 17:45 waren we weer bij ‘t Perron in Heeze.

Het was een mooie en gezellige dag.

Reacties zijn gesloten.