Bezoek aan de Paddestoelerij in Grubbenvorst op 1 februari 2019

Om 9.15 uur vertrokken we met een 60-tal deelnemers, met de bus, richting Grubbenvorst voor een bezoek aan de Paddestoelerij.
Na ontvangst met koffie en een champignonbonbon startte een informatieve rondgang.

Praten over paddenstoelen
We leerden iets over de teeltvoorbereiding en zagen, middels een film, hoe de paddenstoelen worden geteeld, verzorgd en geoogst. We werden uitgebreid geïnformeerd hoe ze het best kunnen worden behandeld en bewaard. Ook werd er uitgebreid stil gestaan bij de rijke geschiedenis van de paddenstoelenteelt. Vragen konden direct worden gesteld. Dit bedrijf produceert maar liefst tussen de 600- en 800 ton paddenstoelen per week en doen dit met zo’n 750 medewerkers.

Paddenstoelen proeven
Eerst praten over paddenstoelen, dan paddenstoelen proeven! Want praten is leuk, maar proeven is leuker. We kregen een zeer smakelijke lunch voorgeschoteld met allerlei paddenstoelenhapjes. Het verwerken van paddenstoelen in allerlei gerechten is talloos en zeer smakelijk, zoals onder meer wel bleek uit het aan ons voorgeschotelde.

Paddenstoelproducten
In het aangrenzende winkeltje waren allerlei paddenstoelenproducten te koop. Verse paddenstoelen, maar ook een steeds wisselend aanbod van verrassende, kant en klare producten, zoals diverse soorten gevulde champignons, champignonsurprises, soepen, lasagnes van paddenstoelen en paddenstoelburgers. Dat de Paddestoelerij een bron van inspiratie kan zijn bleek wel uit de kooplust van de deelnemers.

Om 13.30 uur begonnen we met een goed gevoel aan de terugreis. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd, interessant, inspirerend en “lekker” dagje.

Foto’s: Henk Gubbels

Reacties zijn gesloten.