B.C. De Vrolijke Ketsers – Hans Godschalx Wisseltrofee 2019

Van 1 tot en met 24 april 2019 werd in dorpshuis ’t Perron voor de vijfde keer een biljarttoernooi georganiseerd met als inzet “de Hans Godschalx Wisseltrofee”. Zoals bekend overleed Hans Godschalx, oprichter van biljartclub “De Vrolijke Ketsers”, in juni 2015.
Op woensdag 24 april 2019 werden de finalepartijen van dit jaarlijks terugkerend evenement gespeeld. De familie Godschalx was zeer goed vertegenwoordigd en dochter Liselot mocht samen met haar zoon Onno (7 jaar) de wisselbeker overhandigen aan de winnaar.

Het toernooi was net als vorig jaar zeer goed bezet met 26 deelnemers. De toernooiopzet bleef ongewijzigd: iedereen speelde in de voorrondes libre partijen van 20 beurten en van elke poule gingen de beste twee door naar de kwartfinales.

Van de maandaggroep gingen de poulewinnaars Tinie Verhulst en Frans Stallaart door en ook Theo Bakermans en Noud van Wanrooij (de nummers twee) bereikten de kwartfinale.
Bij de woensdaggroep waren dat de poulewinnaars Piet Philipsen en Frans Segers, samen met de nummers twee, Jac van Stratum en Guus van de Pol.
Zodoende hadden we twee eerdere winnaars bij de laatste acht, nl. Noud en Guus.

De halve finales werden bereikt door Tinie en Frans (maandag) en Piet en Guus (woensdag)

De finale was spannend, Tinie ging lange tijd aan de leiding en Piet moest zijn puntjes sprokkelen om de achterstand in te lopen.
Piet slaagde daar pas in de laatste tien beurten in en Tinie miste te vaak om het verschil te maken en dus werd Piet Philipsen de verdiende winnaar van de vijfde editie van het toernooi om de Hans Godschalx Wisseltrofee.

Gezegd moet worden dat Piet volmondig erkende dat er veel betere biljarters dan hijzelf mee deden, maar dat hij zeer tevreden was over zijn eigen niveau.
Terecht, want Piet speelde over het gehele toernooi ver boven zijn gemiddelde en bleek daardoor een niet te kloppen tegenstander.

Na Frank Verschure in 2015 en 2016 en Guus van de Pol in 2017 was het dus Piet Philipsen die Noud van Wanrooij (2018) opvolgde als winnaar en de beker mocht ontvangen uit handen van Onno, de trotse kleinzoon van Hans Godschalx.
Dochter Liselot bedankte namens de familie alle aanwezigen en de biljartvereniging en was er trots op dat de nagedachtenis aan haar vader Hans Godschalx op deze manier in ere wordt gehouden.

Heeze24 deed ook verslag van deze middag en Thijs maakte, evenals Truus Gubbels, vele (actie)foto’s.

Na dankzegging aan iedereen die bijgedragen heeft om het toernooi tot zo’n mooi succes te maken en in aanwezigheid van de familie Godschalx, een vertegenwoordiging van het bestuur van de KBO en vele deelnemers bleef het nog een poos zeer gezellig in ’t Perron.

De organisatie: Guus van de Pol, Henk Gubbels & Harry Verhagen
De uitslagen van de finaledag:
Kwartfinales:
• Tinie Verhulst wint van Noud v Wanrooij met 14-39 d.w.z. 116,67%-108,94%