Ouderen krijgen te maken met veel vragen en problemen. Dat kan een kleinigheidje zijn, maar ook een levensvraag. Op iedere vraag is een antwoord, voor ieder probleem is een oplossing. Maar waar moet je zijn? Mogelijk kan een ouderenadviseur U helpen.
De ouderenadviseurs weten niet altijd de antwoorden en hebben niet alle oplossingen. Maar zij kennen de mogelijkheden en weten de weg.

Zij hebben een opleiding gevolgd bij de KBO en zij worden ondersteund door de Provinciale en Landelijke KBO maar ook bij de Gemeente Heeze-Leende vinden zij een luisterend oor.

Als u dus een probleem heeft of een onafhankelijk advies wilt, dan kunt u een beroep doen op een van de ouderenadviseurs van de KBO. Die maakt een afspraak en komt bij u langs. In een persoonlijk gesprek zal de ouderenadviseur u adviseren wat u in Uw geval het beste kunt doen.

Mocht het nodig zijn dan kan hij u ook nog helpen, bijvoorbeeld met het invullen van een formulier, b.v. voor een woningaanpassing of kwijtschelding van gemeentelijke belasting. Als u een moeilijk gesprek moet voeren kan hij ook met u meegaan, als u daar prijs op stelt.

U kunt ouderenadviseurs benaderen voor financiële kwesties, vragen over zorg, over huisvesting, psychische vragen. Mensen van 55 jaar en ouder, woonachtig in de gemeente Heeze–Leende, kunnen met al hun problemen terecht bij een ouderenadviseur van de KBO. Hun diensten zijn gratis en zij zullen hun uiterste best doen om U te helpen.

De ouderenadviseur is:

Dhr. Joseph Sweegers
Tel. 040-224 0002
Email: joseph.sweegers@strabrecht.net

Dhr. Joop Spoorenberg
Tel. 06-1276 6956
Email: j,spoorenberg3@kpnplanet.nl

Telefonische afspraak bij voorkeur tussen 18:30 – 19:30 uur.