KBO 60 jaar

In aanloop naar het 60 jarig bestaan plaatsen wij regelmatig stukjes historie van KBO Heeze.
Deze stukjes zijn afkomstig uit het boek “Senioren hebben de toekomst” geschreven door Harrie Berkers en uitgegeven ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan. Deze stukjes zijn bewerkt en aangevuld en gaan tot ons jubileum in 2019.

Deel 10

Bedevaarten
Clara Vermeer: “We gingen 1x per jaar op bedevaart: Banneux, Kevelaer en Scherpenheuvel om en om. Er ging altijd een pastoor mee die in de bus de rozenkrans voorbad. Eén keer was er geen pastoor en toen heb ik voorgebeden. We baden de rozenkrans afgewisseld met Maria liedjes. Als we arriveerden dan zochten we de kerk op waar de mis opgedragen zou worden door de pastoor die bij ons was. In Banneux was dat weleens lastig door het taalprobleem, er waren verschillende kerken en welke moesten we hebben. Na de mis wandelden we door het stadje en gingen ergens wat eten en drinken. Via een mooie toeristische route reden we dan weer terug. Op een gegeven moment kwamen er minder aanmeldingen en kregen we de bus niet vol, daardoor werd de reisduur voor diegenen die wel mee wilden. Om het aantrekkelijker te maken hebben we toen de bedevaart gecombineerd met een uitje: ’s morgens de bedevaart en ’s middags ergens naar toe. We zijn bijvoorbeeld ook weleens in Mechelen geweest, om de mooie raadszaal met al dat houtsnijwerk te bekijken. In 1996 maakten we een reis naar Lourdes en natuurlijk ging een grote waskaars mee.”
Op de foto enkele deelnemers aan de bedevaart naar Lourdes in 1996, met de grote waskaars die meeging vanuit Heeze.

De bedevaarten van toen hebben plaats gemaakt voor de jaarlijkse dagtocht in juli met meer dan 100 leden die meegaan. Door het jaar heen worden er diverse uitstapjes gemaakt die door de programmacommissie worden georganiseerd.

Reacties zijn gesloten.