10 daagse kringsreis Heeze-Leende naar Cattolica in Italië

Woensdag 1 mei was het dan zover. De kringreis gaat weer van start.

Voor het tweede jaar was de kringreis met een overnachting op zowel de heen als terugreis.
Na de chauffeurswisseling bij raststätte Bedburgerland en de koffiestop in Neu Wonnegau ging de reis verder. Omstreeks 13.00 was het tijd voor de lunch ditmaal bij het Sindelfinger Wald. Nog een stop in het Allgäuer Wald en dan nog een kort stukje via de Fernpass naar Oberperfuss voor de overnachting in hotel Krone.

Donderdag ging de reis verder via de oude Brennerstrasse richting Italië. De lunchstop was in Verona. Deze stad is o.a. bekend van het balkon van Romeo en Julia. Op ‘t einde van de middag waren we bij hotel San Marco in Cattolica. Nadat ieder zich een beetje had opgefrist was het tijd voor het diner wat in dit hotel in buffetvorm was. In overleg met Yvonne de eigenaresse werd de soep iedere avond aan tafel geserveerd.

Vanuit het hotel hebben we leuke uitstapjes gemaakt naar o.a. Urbino en Pesaro, Ravenna, Rimini en Cervia. Maar niet te vergeten het mooie San Marino en de tocht over de panoramaweg naar Gabicce-Monte met uitzicht op de zee.
In Cervia hebben we ook het zoutmuseum bezocht. De wandeling door Rimini en Cervia met gids was heel interessant en leerzaam.In Ravenna moest de rondleiding met gids worden afgebroken ivm het zeer slechte weer.

Een van de deelnemers had haar accordeon bij wat op de zondagavond voor een hele gezellige avond zorgde waarbij er ook flink gedanst werd.
Na het drukke programma was het voor de meeste fijn om op woensdag een vrije dag te hebben.
De boulevard nodigde uit om te wandelen in het zonnetje of even lekker te gaan winkelen in het centrum direct bij het hotel. Bij het diner werd de jarige van de groep door het hotel verrast met een mooie verjaardagstaart.

Helaas aan alles komt een einde. Na 6 mooie dagen in Cattolica begonnen we op donderdag aan de terugreis naar Nederland. Met onderweg nog een lange stop in Bolzano en enkele korte stops op naar het overnachtingshotel in Oberperfuss.
Vrijdag de laatste reisdag. Helaas bij Stuttgart n flinke file waar we bijna 4 uur hebben stilgestaan.
Als afsluiting in Thorn nog een diner met een drankje aangeboden door de kring.

We kunnen weer terug kijken op een geslaagde reis in een mooie omgeving.

Reacties zijn gesloten.