Vrijdag 8 september een bezoek aan de Genneper Hoeve

Om 13.00 uur vertrok de bus met 26 leden naar Eindhoven waar we gastvrij ontvangen werden door Mirjam Matze
met een kopje koffie en een heerlijke biologische (eigengebakken)appeltaart.
De Genneper Hoeve is naast biologisch en ecologisch ook een zorgboerderij waar samen met vele vrijwilligers ook
22 mensen met een beperking werkzaam zijn.
De boerderij is eigendom van de Gemeente Eindhoven en wordt door Age en Mirjam gepacht.
De enthousiaste gids Paul, geassisteerd door Kiki, leidde ons tussen de druppels door over een deel van het landgoed
en langs erf en stallen.
Ook kregen we een uitgebreide uitleg over het kaasmaken.
Terug binnen werden we verrast met een glas lekkere biologische appel-perensap en was er voldoende tijd de boerderijwinkel te bezoeken en lekkers te kopen. Een interessante en leerzame middag, waarbij wij nu weten wat ecologisch inhoudt, hoe je kunt zien of een kip een wit of bruin ei legt en wat “wei” is.