Puistschieten bij het Sint Jorisgilde

Op vrijdag 16 juni waren wij te gast bij het Sint Jorisgilde aan het Sint Jorispad. Ongeveer 20 leden van de KBO waren daar aanwezig. Na een welkomswoord en een stukje historie over het gilde door baas deken Rens Guitjens kon er geschoten worden. De schietbomen staan op een prachtig stukje grond en de ambiance om daar te zijn is rustgevend. We schoten met twee verschillende soorten geweren op de puist en op de wip. Bij elk geweer stond een gildebroeder, die goed uitleg gaf en waakt over de veiligheid. Om direct maar een misverstand uit de wereld te helpen: na het schot krijg je geen terugslag, die je voelt in je schouder. De leden van het gilde hebben dit keurig ondervangen voor contragewichten aan de geweren te maken. Ook de loden kogels voor het groot kaliber geweer worden in eigen beheer gegoten.
De koffie was gratis en ook voor de prijs hoef je de overige consumpties niet te laten staan. De puist werd er vier keer afgeschoten en ook de diverse plaatjes van de wip moesten regelmatig worden teruggeplaatst. Het was een gezellige en ontspannen middag, die zeker voor herhaling vatbaar is.